Transfer godine: Cavani potpisao za PSG na pet godina!

Procjenjuje se da je Napoli dobio odštetu od 63 milijuna eura, dok je urugvajski napadač potpisao za parišku klub ugovor na pet godina.

„Zadovoljstvo mi je objaviti dolazak Cavanija u PSG", izjavio je čelni čovjek Parižana Nasser Al-Khelaifi te dodao:

„Nije bilo nimalo lako dovesti Cavanija. Mnogi klubovi su ga htjeli vidjeti u svojim redovima, ali on je izabrao PSG. Sretan sam zbog toga."

Cavani ističe:
„Vrlo sam sretan što ću biti dio ovog projekta. Zahvaljujem svima koji su radili na ovom transferu, od moga agenta do bivšeg sportskog direktora Leonarda."

Urugvajac tvrdi kako u Pariz stiže s puno vjere u svoje mogućnosti i želje za osvajanjem trofeja.
„Vrlo sam motiviran i ambiciozan. Ja sam igrač koji uvijek želi pobijediti. PSG je jedan od vodećih klubova na svijetu", zaključio je Cavani koji je u Napoli stigao 2010. iz Palerma i razvio se u njegova ključnog igrača u posljednje tri godine.

Za klub s juga Italije je ukupno postigao 104 pogotka u 138 utakmica. U Seriji A je postigao 78 pogodaka ukupno, a prošle je sezone bio uvjerljivo najbolji strijelac tog prvenstva s 29 pogodaka.

Sada treba vidjeti hoće li u klubu ostati i Zlatan Ibrahimović, a u slučaju ostanka Šveđanina njih će dvojica vjerojatno činiti jedan od najjačih napadačkih tandema na starom kontinentu.

Cavanijev transfer u PSG najveći je ovog ljeta te peti u povijesti iza Cristiana Ronalda, Zinedine Zidanea, Zlatana Ibrahimovića i Kake

dnevnik.hr