FOTO  TR Salihović pobjednik Super turnira

turnir, Mostar

Ekipa TR Salihović pobjednik je prvog Super turnira Mostar 2019. Oni su u finalnom susretu porazili Boloban DOO rezultatom 6:1. Treće mjesto osvojila je ekipa Klub Art Mostar. Turnir je okupio sve finaliste malonogometnih turnira koji su igrani na području HNŽ-a. Generalni pokrovitelj bilo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kukture i sporta HNŽ-a.

Turnir je zatvorenim proglasio ministar Rašid Hadžović, kazavši da je Ministarstvo podržalo sve sportske manifestacije ove vrste. Tijekom trajanja turnira stručni stožer i Upravni odbor FC Mostar SG Staklorad birali su Enisa Juklu i Anesa Agovića, koji su postali novi članovi kluba i bit će u konkurenciji već za mečeve Glavne faze Lige prvaka narednog mjeseca. Njima je klupske dresove uručio predsjednik Amel Bajgorić.

Najboljim igračem turnira proglašen je Amel Handžić iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac je Ibrahim Hršumović, dok je za najboljeg golmana izabran Adnan Delihasanović, također iz ekipe TR Salihović. Priznanja najboljima osim ministra Hadžovića i predsjednika Bajgorića uručili su legendarni Adis Obad i Adnan Dizdarević. Nagrađeni su i polaznici Futsal akademije Stari grad.