Torcidu optužili za provociranje Srbije na spektaklu Hajduka i Barcelone!

Spektakl između Hajduka i Barcelone oduševio je većinu nogometnih poklonika, a i mnoštvo svjetskih medija u pozitivnom svijetlu pisalo je o gostovanju europskog prvaka na Poljudu.

Ipak, ima i onih koji su sve shvatili kao provokaciju. Naime, prije same utakmice na splitskoj Rivi pojavila se skupina Hajdukovih navijača iz Prištine, prenosi dalmacijanews.

Sa sobom su ponijeli i dvije zastave na kojima su uz grb Hajduka stajali grbovi Albanije i Kosova. Naravno, za naše susjede Srbe provokacija je bila više nego jasna. Novinar tabloida Alo tako u žučnom tekstu navodi kako su navijači splitskog kluba postupili idiotski, u skladu s pogrdnim nadimkom kojeg su svojedobno dobili od Zagrepčana, pa su, navodi se dalje u tekstu, spektakl iskoristili kako bi uputili političku poruku i provocirali državu Srbiju.

Tabloid čak ide tako daleko razmatrajući mogućnost kažnjavanja Hajduka od strane UEFA-e zbog ove "provokacije". Na kraju zaključuje kako je Hajduk oduvijek uživao veliku popularnost u Albaniji, a kao vezu s navijačima iz Hrvatske navode zajedničku mržnju prema Srbima. A nama na kraju ostaje zaključiti samo da je čovjek "promašio ceo futbal".

25.07.2011 u 12:02
loading...