Torcida: 'Vratite nam Kup i kaznite Dinamo onako kako su kaznili Juventus!'

Žestoki su komentari Splićana na najnoviju kladioničarsku aferu koja je potresla hrvatski nogomet. Hajdukovi navijači ogorčeni su, traže rigorozne kazne za aktere namještaljki te uopće ne sumnjaju u to da su rezultati istrage njemačke policije vjerodostojni i da će ih biti lako potkrijepiti dokazima pred sudom.

- Sve se to već znalo, a sad je pitanje hoće li se stvar istjerati do kraja kao što je to bilo u Italiji gdje nisu imali milosti ni prema Juventusu. Kad smo upozoravali da nam već godinama kradu utakmice, nitko u Hrvatskoj nije ništa poduzeo. Očito nam treba netko iz Njemačke otvoriti oči i upozoriti na kriminal u našem nogometu. Ne znam koliko nam utakmica još moraju ukrasti da netko reagira - rezignirano komentiraju Hajdukovi navijači.

Mnogi će se upitati hoće li sad Dinamu uzeti trofej i dati ga Hajduku ako se dokaže da je osvojen na nepošten način, kakve će biti kazne, hoće li Vlatko Marković i njegovi kompanjoni dati ostavku ako su za sve ovo znali, a šutjeli su. Ta su pitanja još uvijek bez odgovora. No, mnogi sumnjaju da će se bilo što promijeniti, pišu sportske novosti.

- Tko zna što će sve izići na vidjelo ako se ova priča oko Mamića zagrebe malo dublje - komentiraju na Poljudu.

Ipak, službene izjave iz Hajduka dosta su suzdržane. Predsjednik kluba, Joško Svaguša, poručio je “neka institucije pravne države rade svoj posao”. Bivši trener Ante Miše i sportski direktor Ivan Buljan šokirani su cijelom pričom, iako su tada bili ogorčeni na suđenje Brune Marića koji je Hajduku isključio dvojicu igrača i dosudio penal.

U kafiću podno zapadne tribine svašta se može čuti.

- Nije li Bruno Marić sudio onu smiješnu utakmicu u Vinkovcima kada je Dinamo dobio Cibaliju 4-3 i kad su tom pobjedom okrenuli prvenstvo - pitaju se analitičari iz Hajdukova kafića.

Sad je sumnjiva svaka utakmica, a vrte se mnoga imena s nogometne scene...



Autor: JL