Torcida: 'Vratite nam Kup i kaznite Dinamo onako kako su kaznili Juventus!' | Hercegovina.Info

Torcida: 'Vratite nam Kup i kaznite Dinamo onako kako su kaznili Juventus!'

Očito nam treba netko iz Njemačke otvoriti oči i upozoriti na kriminal u našem nogometu. Ne znam koliko nam utakmica još moraju ukrasti da netko reagira - komentira Torcida.

Žestoki su komentari Splićana na najnoviju kladioničarsku aferu koja je potresla hrvatski nogomet. Hajdukovi navijači ogorčeni su, traže rigorozne kazne za aktere namještaljki te uopće ne sumnjaju u to da su rezultati istrage njemačke policije vjerodostojni i da će ih biti lako potkrijepiti dokazima pred sudom.

- Sve se to već znalo, a sad je pitanje hoće li se stvar istjerati do kraja kao što je to bilo u Italiji gdje nisu imali milosti ni prema Juventusu. Kad smo upozoravali da nam već godinama kradu utakmice, nitko u Hrvatskoj nije ništa poduzeo. Očito nam treba netko iz Njemačke otvoriti oči i upozoriti na kriminal u našem nogometu. Ne znam koliko nam utakmica još moraju ukrasti da netko reagira - rezignirano komentiraju Hajdukovi navijači.

Mnogi će se upitati hoće li sad Dinamu uzeti trofej i dati ga Hajduku ako se dokaže da je osvojen na nepošten način, kakve će biti kazne, hoće li Vlatko Marković i njegovi kompanjoni dati ostavku ako su za sve ovo znali, a šutjeli su. Ta su pitanja još uvijek bez odgovora. No, mnogi sumnjaju da će se bilo što promijeniti, pišu sportske novosti.

- Tko zna što će sve izići na vidjelo ako se ova priča oko Mamića zagrebe malo dublje - komentiraju na Poljudu.

Ipak, službene izjave iz Hajduka dosta su suzdržane. Predsjednik kluba, Joško Svaguša, poručio je “neka institucije pravne države rade svoj posao”. Bivši trener Ante Miše i sportski direktor Ivan Buljan šokirani su cijelom pričom, iako su tada bili ogorčeni na suđenje Brune Marića koji je Hajduku isključio dvojicu igrača i dosudio penal.

U kafiću podno zapadne tribine svašta se može čuti.

- Nije li Bruno Marić sudio onu smiješnu utakmicu u Vinkovcima kada je Dinamo dobio Cibaliju 4-3 i kad su tom pobjedom okrenuli prvenstvo - pitaju se analitičari iz Hajdukova kafića.

Sad je sumnjiva svaka utakmica, a vrte se mnoga imena s nogometne scene...Autor: JL