Torcida se velikom bakljadom oprostila od Žana Ojdanića

Žan Ojdanić, Torcida, oproštaj, HNK Hajduk, navijači, Torcida, Torcida, Zagreb, Hajduk, Torcida, torcida hajduk
...zbog iznenadnog odlaska jednog od njih, Žana Ojdanića koji je tog kobnog jutra tragično stradao u nezapamćenoj padobranskoj nesreći u Sinju.

Nakon prvog glasa o Žanovoj smrti, njegovi prijatelji i poznanici spontano su se okupili u Kroma, njegovom kafiću, odakle su u tihoj povorci pješice krenuli prema Poljudu gdje ih je dočekalo nekoliko tisuća navijača svih generacija koji su svijećama ispunili sjedala na sjevernoj tribini. Pod njom stajao je razvijen veliki transparent 'Žan' sa crnim florom.

Teški zrak nadvio se nad stadionom. Ćutila se tuga na svakom dijelu, u svakom pojedincu koji je na ovaj ili onaj način poznavao Žana, dijelio s njim iste nade i sreću zbog Hajdukovih pobjeda, gorčine zbog poraza, sve to na istoj tribini, u svakom danu u kojem su bijeli uvijek tema.

Vidno shrvan bio je i Žanov prijatelj Jakov Vlastelica koji nije mogao izustiti ni riječi osim molitve koju je poveo nakon što je prvi zapalio bengalku povevši za sobom sve okupljenje koji su ga slijedili priredivši veličanstvenu bakljadu legendi Torcide u čast. Tihi šum dogorijevanja baklji bio jedini zvuk sa sjevera. Na koncu, prije nego se mnoštvo tiho razišlo, spontano se zapjevala ona čuvena Mišina 'U danima sretnim, u danima grubim'.

Slobodna Dalmacija