Torcida se Saboru žalila na policiju

... Ivanu Zelini, zaključak je saborskog Odbora za predstavke i pritužbe kojem se obratila Torcida.

U Torcidi smatraju da su im na toj utakmici prekršena ljudska prava i zbog toga su Odboru uputili Prigovor zbog nezakonitog postupanja policajaca iz PU zagrebačke. Iako su, kažu, u nekoliko navrata tražili da policija pokaže svoje snimke koje bi, prema njihovu mišljenju, pokazale da je sukob izazvala policija, a ne navijači, tom zahtjevu nije udovoljeno, piše tportal.

"Objavili su svega šest minuta neutralne snimke iz koje ništa nije vidljivo", tvrdi Torcida.

Ranko Ostojić, ministar MUP-a, prije nešto više od mjesec dana priznao je da je bilo propusta policijskih službenika, ali ni do kakvih sankcija nije došlo, što je pred Odborom priznao i njegov pomoćnik Vladimir Nemec.

Međutim, policija priznaje samo svoju pogrešku na stadionu, dok za događaje van stadiona optužuje Torcidu tvrdeći da ju je zasula kamenjem i bocama, zbog čega su policajci morali upotrijebiti sredstva prisile.

Predstavnici Torcide su pred Odborom naveli kako se protiv nekoliko njihovih članova vodi prekršajni postupak, ali vjeruju kako će se na kraju pokazati da su nevini i da će onda znati hoće li kao klub navijača poduzeti kakve pravne mjere protiv policije.

Napomenuli su kako je među privedenima nakon utakmice bio i jedan bivši, umirovljeni visokorangirani policajac koji je, kada se utvrdilo o kome se radi, pušten, dok su ostali pripadnici Torcide zadržani, što, smatraju, jasno govori kako postupa policija.