Torcida Hercegovine ima svoju himnu

Hajduk, željezničar, navijački neredi, Torcida, Torcida, Hercegovina, himna
...već tradicionalno, u spomen na legendarnog Hajdukovog nogometaša igra u Gabeli.
Iako na turniru, koji se igra 19. i 20. siječnja, Hajduka neće biti (zbog međusobno različitih pripremnih obveza), već će se na stadionu Podavala ogledati domaćin GOŠK, te Dinamo, Lokomotiva i RNK Split, Torcida svojim aktivnostima želi pokazati kako "bijeli" imaju mnoštvo članova diljem Hercegovine.

Najjača uporišta ima upravo na jugu Hercegovine, što su lokalni torcidaši pokazali i prije par dana, kada su Čapljinu oslikali novim muralima.

Usto, pri kraju je himna Torcide Hercegovine, za koju je tekst napisao Nikica Pehar, dopredsjednik GOŠK-a, te ujedno i osnivač i predsjednik Torcide Gabela. Himnu će uglazbiti i pjevati Darko Šutalo Rahan, te Željko Mandurić, uz pomoć Vinka Jurkovića, kohi su, osim što su glazbenici, svi odreda članovi Torcide.

- I ovom himnom, koju upravo uglazbljujemo, zaista želimo pokazati koliku podršku Hajduk ima u Hercegovinu, i koliko Hercegovci žive za Hajduk. I sretni smo što je Hajduk odigrao prijateljsku utakmicu 4. rujna s GOŠK-om u Gabeli, te ponovno uspostavio prijateljsku suradnju s klubom iz kojeg je potekao veliki Andrija Anković - kazao nam je Nikica Pehar, koji se zahvaljuje Dalmacija Newsu što smo pomogli ponovno uspostaviti most suradnje i prijateljstva između Hajduka i GOŠK-a, koji je prethodnih godina za bivših uprava bio prekinut.
Dalmacija News donosi himnu Torcide Hercegovina, koja se sastoji od dva stiha i refrena (na kraju), i koja se prvi put objavljuje:

"Hercegovka je mene rodila,
Hajduk mi u srce stavila,
Torcida je moja sudbina,
Poljud je moja svetinja.

Hercegovac sam, a Dalmaciju volim,
Za Hajduka ja Bogu se molim,
Volit ću ga dok sam živ
I kad umrem bit ću bil.

Sto godina bile boje,
Sto godina ljubavi moje,
Srce kuca za tebe Hajduče!"