Toni Markić: Wolfsburg je još uvijek zainteresiran za moje usluge

Rođen je u Ljubuškom, a nastupao je za Široki Brijeg i Borac, ali je punu afirmaciju stekao u Zrinjskom. Evo što o Zrinjskom, svojim igrama i Wolfsburgu kaže za naš portal.

Kao prvo kako si zadovoljan igrom Zrinjskog ove sezone, a onda kako si zadovoljan samim sobom?

Igrom sam zadovoljan, pogotovo zadnju utakmicu protiv Željeznicčra u kojoj smo u potpunosti dominirali, što znači da kako prvenstvo odmiče da se mi sve više i više dižemo u formi Zadovoljan sam i sa svojom igrom pogotovo u ova zadnja dva kola u kojima sam imao punu minutažu.

Da li je Zrinjski mogao neporažen iz Trebinja i Gradačca?

Mislim da smo mogli ostati neporaženi u oba susreta jer niti jednom nismo bili nadigrani. Imali smo svoje prilike koje nismo realizirali, ali uz malo sreće moglo je završiti drugačije

Možeš li usporediti Zrinjski iz prošle sezone sa Zrinjskim u ovoj sezoni?

Zrinjski je ove sezone doveo par iskusnijih igrača, dok smo prošle sezone bili zeleni, pa mislim da sad imamo pravi spoj iskustva i mladosti koji dobro funkcionira.

 Ima li Zrinjski snage da se upetlja u borbu za titulu, i tko je po tebi najozbiljniji kandidat za naslov?

Zrinjskom su svake godine ambicije borba za titulu i Europu pa tako i ove. Lopta je okrugla, vidjeli smo da se svi mogu pobijediti tako da smatram da ako se zadrži igrački kadar i uz još par pojačanja da je Zrinjski ozbiljan kandidat za titulu.

Evo nogomet je opet ostao u sjeni navijačkih nereda, opet će izgleda zabraniti navijačka gostovanja, pa ima li smisla da se igra bez navijača?

Što se navijača tiče svakom je igraču drago da su prisutni njihovi navijači i da su u sto većem broju. Uz njihovu  podršku je lakše i nama na terenu,  i to je motiv više da se ostavi srce na terenu.

Koliko tebi osobno znači potpora navijača?

Meni će biti šao ako dođe do novih zabrana gostujucćh navijača jer svi znamo da su Ultrasi najbolji navijači i da nas u stopu prate gdje god igramo .Njihova potpora i meni i mojim suigračima puno znači i hvala im na tome.

U prošlom prijelaznom roku si bio na probi u Wolsfburgu. Koliko je "falilo" da dođe do tog transfera?

Bio sam u Wolfsburgu, dojmovi su odlični, vrhunski klub, uvjeti, igrači i sve ostalo. Ta opcija mi je još uvijek izgledna za realizaciju jer su oni zadovoljni mojom kvalitetom i žele me u svom klubu. U prošlom prijelaznom roku  nismo bili u mogućnosti realizirati taj transfer jer oni imaju dosta stopera, ali ako sad prodaju ove što ne računaju na njih ja sam im prva opcija na toj poziciji.

Kakvi si ti planovu u nastavku karijere?

Normalno da su mi planovi vezani za inozemstvo kao i svakom igraču želja mi je da se dokažem u jačim ligama i naravno da pri tom osiguram neku egzistenciju.

hercegovina.info