Toni Jović: Reprezentativci su nam nedostajali u pripremama

zrinjski hajduk
... a Zrinjski je u pripremama uglavnom bilježio neuvjerljive rezultate. Pobijedio je samo dva puta ne računajući trijumf na penale nad Slaven Belupom, ali jesu li rezultati pravo mjerilo pred početak proljeća? Ofenzivac Toni Jović smatra da je s obzirom na okolnosti sve zapravo ispalo sasvim OK.

Nisu to bile pripreme za poželjeti. Zrinjski je dobar dio njih odradio bez nekoliko važnih igrača, od kojih se jedni bili u reprezentaciji (Pirić, Bilbija, Todorović, Stanić koji nije putovao u Ameriku), a drugi bili ozlijeđeni (Laštro i Džijan). Struka je stoga bila primorana dosta miksati pa je bilo vrlo malo utakmica, odigrano ih sedam, iz kojih bi mogli izvući relevantan sastav. O igri je stoga također bilo teško suditi...

- Imali smo nekoliko ozljeda, ali do sada su pripreme odrađene dobro, rekao nam je ofenzivac Toni Jović, dodajući: Imali smo stvarno dobre uvjete u Medulinu, a za razliku od prošle godine, i vrijeme nas je poslužilo. Što se sastava tiče, da, bili su izmiksani, ali u pripremama je to najčešće tako. Struka mora provjeriti sve igrače, posebno nova imena koja su se po meni odlično uklopila.

Ono što je nedostajalo, nekolicina je igrača iz udarne postave - reprezentativci.

- Teško je reći kako ćemo se u zadnja dva tjedna uigrati sa njima, mada ne mislim da će to biti problem, jer su oni tu već neko vrijeme. Možda je zbog reprezentacije najviše patio Bilbija, jer nije dobio pravu priliku u tim prijateljskim utakmicama u Americi, ali nije to moje da sudim. Što se Todorovića tiče, on nema pravo nastupa u prvom kolu nastavka (protiv GOŠK-a, op. a.).

Od sedam utakmica, složit će se svi u taboru Zrinjskog, jedna se istaknula po solidnoj partiji Sliškovićevih Plemića - ona protiv Lokomotive u kojoj je zagrebački sastav slavio 2:1.

- Da, protiv Lokomotive smo odigrali stvarno dobro, ali tek nakon uvodnih dvadeset minuta za vrijeme kojih zbog jakog treninga u teretani dan ranije nismo znali kako se zovemo. Kasnije smo ih ‘ubili', ali sudac je previše navlačio za njih da bi završilo drukčije. Možda je i protiv Sutjeske to bila dobra partija, ali zbog terena u Gabeli, bilo je teško izvući neki konkretan zaključak.

Ostala su još dva tjedna do početka drugog dijela prvenstva u koje Zrinjski ulazi sa bodom zaostatka za vodećim Željezničarom.

- Imamo još tu utakmicu sa Slogom, do početka drugog dijela prvenstva najvažnije će nam biti osvježiti se, jer u Gabeli se poprilično osjetio umor.

A kad počne prvenstvo, što možemo očekivati od Zrinjskog? Jović je poprilično optimističan.

- Ne bježimo od borbe za titulu i ove godine, jer znamo da imamo jako dobru ekipu, među dvije-tri najbolje u prvenstvu. Zaista ne želimo razmišljati o drugom ili trećem mjestu.

Kao da nisam izbivao

Joviću su ovim pripremama pokrenuo nakon operacije koljena koja ga je iz stroja izbacila na pola godine. "Zadovoljan sam, osjećam se kao da nisam izbivao s terena koliko jesam. Ne osjetim nikakve probleme, samo lagani zamor kada radimo na umjetnoj travi, ali ni to nije ništa strašno. Zabio sam i ta tri gola, što je sigurno dodatni motiv, ali najvažnije će mi biti ostati zdrav u prvih mjesec dana prvenstva."
Ozljede

Nekolicina igrača imala je dosta problema u tekućim pripremama. Neven Laštro jedan je od njih, no uskoro bi se trebao normalno priključiti treninzima. Još jedan stoper, ove zime pristigli Hrvoje Džijan, također je blizu povratka na teren, dok Srđana Stanića čeka nekih petnaestak dana mirovanja.

Najbolji strijelac

Zrinjski je u sedam dosadašnjih utakmica zabio četrnaest golova, od čega je najviše, u prve dvije utakmice, potpisao upravo Toni Jović (3). Po dva su zabili Nemanja Bilbija, Haris Handžić, Miloš Filipović i Miloš Aćimović, a po jedan Semir Pezer, Slobodan Jakovljević i Pero Stojkić.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

Zrinjski u pripremama
Zrinjski - Metković 8:0

Zrinjski - Ankaran 3:1
Zrinjski - Cibalia 0:2
Zrinjski - Lokomotiva 1:2
Zrinjski - Slaven Belupo 1:1 (6:4)
Zrinjski - Sutjeska 0:1
Zrinjski - Hajduk 1:2
Zrinjski - Sloga Simin Han 10. 2.