Toni Jović: Jasno da bi bilo puno bolje da se nisam ozlijedio

Zrinjski-široki
Itekako se osjetio njegov izostanak nakon ozljede i to je bio jedan od razloga pada Plemića. Sada se nakon nove operacije koljena vratio u trenažni proces i vjeruje da će na proljeće dati obol na putu ka novim uspjesima Mostaraca.

Pod Bijeli brijeg je stigao u ljeto 2016. s ozljedom zbog koje je tada označen kao igrač od kojeg se nešto očekuje tek kada sanira ozljedu koljena. Očekivanja je ispunio i u prvom dijelu tekuće sezone zabio dva gola i upisao pet asistencija, a napravio bi puno više da nije bilo nove ozljede koljena i operacije, zbog koje je igrao do 10. kola...

- Sigurno bi to izgledalo još bolje da sam nastavio igrati, jer došli smo do jednog automatizma u igri koji je donosio rezultate, rekao nam je Jović, dodajući: Jasno da bi bilo puno bolje da se nisam ozlijedio, ali ne mislim da mi je polusezona u potpunosti propala.

Struka je njegov izostanak poprilično zakrpala, ali ne do kraja. Bez imalo lažne skromnosti, Toni se složio s ovom konstatacijom.

- Mislim da nisam bio toliko koristan sa samim golovima, ali sigurno da jesam kao jedna radilica, trkač. Ne kažem da sam nezamjenjiv, ali vjerujem da sam dosta doprinio igri drugih igrača, primjerice Bilbije koji je dosta zabijao. Dogodile su i neke druge ozljede, primjerice Jakovljevića, a pred kraj jeseni pogodili su nas i kartoni, tako da je sve to rezultirao jednom krizom iz koje smo srećom brzo izišli.

Sada je ponovno na travnjaku i kaže da se dobro osjeća, no za proljeće ne želi obećavati brda i doline.

- Prvi sam trening odradio punom parom, a iako smo radili na umjetnoj travi, nisam osjetio nikakve poteškoće. To mi je najvažnije, ostati zdrav, a ostalo će doći. Zadovoljan sam, jer praktički tri mjeseca nisam ništa radio, a i liječnik mi je rekao da se u početku malo pripazim, da se ne forsiram. Najvažnije da nisam u nekom velikom zaostatku, ali sigurno je da će mi trebati neko vrijeme da se adaptiram treninzima.

Trebat će mu i neko vrijeme da pohvata nova imena u momčadi. Šest je novih igrača potpisalo, vratar Antonio Soldo, defanzivci Srđan Stanić, Advan Kadušić i Hrvoje Džijan, veznjak Ismar Hairlahović te krilni ofenzivac Šime Gržan. Veznjak Semir Musić je na probi, do odlaska u Međugorje u ponedjeljak, struka će odrediti njegov status....

- Neki su nas igrači napustili, a još nisam upućen tko je sve došao. Mada, jasno je da su sva ta nova imena željna dokazivanja i da će biti od koristi. Tako smo prošle sezone ostali bez Tomića, Petraka, Mešanovića i nekih još imena za koje se smatralo da će nas svojim odlaskom jako oslabiti pa su došli neki novi igrači koji su spasili situaciju.

A Zrinjski je i dalje u jednoj dobroj situaciji. Nakon 18. kola za vodećim Željezničarom zaostaje jedan bod.

Dnevni list

- Željezničar nam je glavni konkurent, ali i Široki će biti tu, kao i Sarajevo za koje očekujem da će na proljeće biti još opasnije. Imamo odigrati još četiri kola do doigravanja u kojem čekaju derbi do derbija. Bit će tijesno, u to nema sumnje.