Toni Jović: Idemo na pobjedu kao i na svakoj utakmici

Zrinjski-široki
...‘skoknuo' do Međugorja, gdje će se do četvrtka pripremati za subotnji Hercegovački derbi na Pecari.

Poprilično u sjeni reprezentativnih akcija, premijerligaši se pripremaju za završnih osam kola koja će odraditi ‘u dahu'. Zrinjski je iskoristio blizinu Međugorja, gdje ima odlične uvjete za treninge, pa formu za subotnje gostovanje kod Širokog Brijega brusi na terenima SC Circle International - Plemićima je ovo drugi mini-ciklus u Međugorju za vrijeme ove reprezentativne pauze, a ofenzivac Toni Jović smatra da će ga on i društvo maksimalno iskoristiti kako bi hercegovačke susjede definitivno izbacili iz utrke.

Zrinjski u Ligi za prvaka još nije dobio utakmice. Kod kuće je remizirao s Radnikom (1:1) i Željezničarom (3:3) - oba puta Plemići su se vraćali iz minusa, koji je protiv Plavih djelovao kao ponor - tim s Grbavice u 89. minuti imao je 3:0, no Mostarci su se nekako iskobeljali i izvukli utješni i ohrabrujući bod.

- Dobra nam je došla pauza, rekao nam je Toni Jović, strijelac prvog pogotka u povratku protiv Željezničara.

- Gubili smo od Želje i vratili se pa smo u miru dočekali pauzu za vrijeme koje se, vjerujem, možemo dodatno podići za ono što nas čeka u ostatku sezone.

Nekompletan kadar

Stanje s kadrom - nije idealno. U Mostaru je opet ostao Ognjen Todorović, koji se još uvijek oporavlja od ozljede koljena, ali i Pero Stojkić, koji ne trenira zbog ozljede potkoljeničnog mišića. U trenažni proces opet se uključio Miloš Filipović, koji proteklih dana nije mogao trenirati zbog viroze, ali i Advan Kadušić, koji zbog istegnuća mišića također nije mogao trenirati s momčadi. Uoči Širokog struka će imati određenih problema u nastojanju da spoji što bolji sastav...

- Stojkić se ozlijedio na treningu, ali mislim da nije ništa strašno. Osim Todorovića, vjerujem da ostali nemaju velikih poteškoća, tako da situacija zapravo i nije tako strašna. Pokazalo se dosta puta ove sezone da imamo širok kadar, nadam se da ćemo i ovog puta naći prave zamjene, smatra Jović.

Ni Široki nije kompletan, i dalje je bez najboljeg strijelca Luke Menala, koji se oporavlja od potresa mozga.

- Sigurno da je razlika što ga neće biti u kadru, ipak je u formi. Iskreno, žao mi je što mu se to dogodilo. Mi nećemo biti kompletni, neće ni oni, ali svejedno će to biti dobar derbi, kao i većina naših utakmica.

Široki na minus šest

Zrinjski u derbi ulazi sa šest bodova prednosti u odnosu na domaćina, dva je boda ispod vodećeg Željezničara. Drugim riječima, i dalje je tijesno, i Široki je u igri za naslov, posebno izvuče li puni plijen u subotu, a to Plemići ne namjeravaju dozvoliti.

- Oni će sigurno gristi kako bi se vratili u borbu za naslov, a na nama je da im to ne dozvolimo. Idemo na pobjedu kao i na svakoj utakmici, a vjerujem da ćemo na dobrom terenu kakav očekujem do nje i doći, ističe Jović koji sljedećeg rivala iznimno cijeni.

- Oni su uvijek ozbiljan pretendent za najviše pozicije, a ako dobiju, bit će još ozbiljniji. I njima i nama ovo je vrlo važna utakmica. U slučaju da mi dobijemo, sumnjam da će se oni više biti u stanju vratiti u utrku za naslov. Dobro je to što su i oni ekipa koja voli igrati, to će nam sigurno više odgovarati nego protivnici koji se zatvore.

‘Nema više laganih utakmica'

Raspored do kraja je takav kakav jeste. Skoro svako kolo je derbi. "Nema više laganih utakmica, jer i Krupa i Radnik su pokazali da mogu biti opasni. Jasno je da će biti tijesno, da će možda sve biti riješeno tek u zadnjem kolu, da će Željezničar iskoristiti svaki naš kiks, ali i mi njihov..., nadam se da će naletjeti na neku ‘minu'", izjavio je Jović.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]