TOMISLAV ŽIDAK NA DERBIJU PREMIER LIGE Gledao sam Zrinjski i vidio gard šampiona!

Zrinjski-Željo
Vodio je gost do 86. minute, kada je Ognjen Todorović poravnao rezultat, da bi apsolutnu dominaciju mostarske momčadi u posljednjim sekundama briljantnim golom okrunio Miloš Filipović.

Talentirani Karačić

Bučno su "Ultrasi" proslavili taj rezultat, koji je Zrinjski održao pri vrhu tablice, bod iza tuzlanske Slobode.

Sjećam se zlatnih mostarski dana, kada je ovdje igrao čuveni BMV ( Bajević, Marić, Vladić), sjećam se kada je 9. veljače Dinamo ovdje izgubio 9-2, kada su pod Bijelim Brijegom i Hajduk i Zvezda "fasovali" po pet komada. Nema više tih vremena, nema terceta Kajtaz - Jurić - Tuce, samo je publika ista, drski dvanaesti igrač odan i kada se gubi.

A da se ta publika ipak sjeća nekih boljih vremena, shvatio sam po povicima, kada nije išlo. "Gdje si, Juka", prisjetio se netko slavnog centarfora Predraga Jurića, ili, kako ga je pokojni radio reporter Ivo Tomić zvao, "Vuka iz Čitluka".

Ako tragate za davnim vremenima, na njih će vas danas podsjetiti jedino Goran Karačić, 19-godišnji golman Zrinjskog, nasljednik slavnih mostarskih vratara, od Gordana Irovića, Ivana Ćurkovića i Envera Marića.

Zaostaju samo bod

Na tribinama je bio predsjednik njemačkog Greuther Fürtha, koji želi angažirati čuvara mreže iz najsportskije mostarske obitelji Karačić.

U Zrinjskom se skrasio i bivši Dinamov golman Filip Lončarić, ali pored Karačića teško će se probiti do "jedinice". Zamijetio sam i Gorana Zakarića, bivšeg Dinamovog igrača, Zrinjski je sastavio solidnu momčad za "BiH" prilike. S velikim izgledima da pod ravnanjem Vinka Marinovića osvoji naslov.

Gledajući ambicioznu upravu, vidio sam gard šampiona. Danas zaostaju samo jedan bod za Slobodom, a prvenstvo je tek počelo.

Jutarnji list