Tomislav Tomić: Željo će na Grbavici biti pod većim pritiskom

HŠK Zrinjski-FK Sarajevo

Zrinjski je uoči posljednja četiri kola sezone osigurao Europu, ali Plemićima nikako nije svejedno hoće li igrati kvalifikacije za Ligu prvaka ili Europsku ligu. Drugim riječima, Mostarci i dalje duboko vjeruju da iz preostalih utakmica mogu izvući dovoljan broj bodova da ciljem prođu prvi, piše dnevni-list.ba.

Motor momčadi, veznjak Tomislav Tomić uvjerenja je da će sljedeće kolo, u kojem Zrinjski gostuje na Grbavici, dosta razjasniti situaciju.

U Krupi je Zrinjski razočarao navijače i uzeo samo bod, no Željezničar to na Tušnju nije uspio iskoristiti pa je razlika ostala plus jedan u korist tima s Grbavice. Činjenica da je Zrinjski teoretski osigurao dvanaesti izlazak na europsku scenu, Pod Bijelim brijegom nije dočekana s posebnim oduševljenjem, jer dobro se zna što na početku sezone postavljeno za cilj.

- Normalno da nam nije svejedno, svi žele igrati kvalifikacije za Ligu prvaka pa tako i mi, naglasio je veznjak Tomislav Tomić, koji jako žali zbog ispuštenih bodova na Tušnju i Krupi na Vrbasu.

- Morali smo uzeti više bodova, posebno zbog činjenice da smo protiv Slobode i Krupe stvorili deset čistih prilika, a na kraju smo zabili i primili isto golova. Ipak, raduje me igra pod novim trenerom. Igramo definitivno najljepši nogomet, a nadam se da će to u konačnici donijeti i rezultat, dodao je.

Glavni rival i sljedeći protivnik to radi malo drukčije...

- Željezničar se muči, ali pobjeđuje. Nisu ovog proljeća pokazali ništa specijalno. Po meni smo mi bolji, samo što to treba dokazati na terenu. Pokušat ćemo to napraviti na Grbavici u subotu, gdje ćemo nastupiti otvoreno, a za što će to biti dovoljno, još ćemo vidjeti.

Četiri kola prije kraja u vrhu se i dalje vodi troboj za titulu.

- Željo ima najviše šansi, jer su prvi i imaju taj bod prednosti, ali nema sumnje da će sljedeće kolo i naša međusobna utakmica na Grbavici donekle razjasniti situaciju. Ovisno o ishodu naše utakmice sa Željom, Sarajevo bi moglo profitirati, ali potrudit ćemo se da to ne bude slučaj.

Tomić je uvjerenja da je Zrinjski u dobroj situaciji uoči Grbavice - Željo je po njemu pod većim pritiskom.

- Normalno da će Željo, pobijede li, imati veliku prednost s ta četiri boda, ali baš zato smatram da su oni pod većim pritiskom. Dobro znam kako je nositi Željin dres i kako je kada stvari ne idu željenim tokom.

‘Šteta za Jamaka'

Na Grbavici Zrinjski neće imati ozlijeđene Peru Stojkića, Ivana Peku, ali ni kartoniranog Nermina Jamaka, što bi po ocjeni Tomislava Tomića mogao biti veliki hendikep. "Šteta zbog Jamaka, koji će nam na Grbavici sigurno dosta nedostajati. Njegove lopte iz sredine prema naprijed jako su korisne. Po meni, karton u Krupi nije zaslužio, a koliko god nama bilo krivo što neće igrati, sigurno je i on uvelike razočaran što neće nastupiti protiv bivšeg kluba."

Novi rekord

Zrinjski je od prošlog vikenda u vlasništvu još jednog premijerligaškog rekorda, jer je remijem protiv Krupe (1:1) niz bez poraza u gostima produžio na trinaest utakmica, čime je nadmašio rekord Željezničara iz sezone 2011./2012. Ove sezone u gostima su Plemići poraženi samo u 2. kolu protiv Sarajeva (0:2), nakon čega su u sljedećih trinaest utakmica upisali pet pobjeda (Željezničar 1:0, Metalleghe 4:0, Olimpic 5:0, Vitez 1:0, Mladost 1:0) i osam remija (Široki Brijeg 1:1, Krupa 0:0, Radnik 1:1, Sloboda 3:3, Čelik 1:1, Sarajevo 0:0, Sloboda 0:0, Krupa 1:1). Zrinjski je također rekorder i kada je u pitanju domaći niz bez poraza - Mostarci su Pod Bijelim brijegom nanizali 55 utakmica bez poraza.

Raspored
Željezničar - Zrinjski
Zrinjski - Sarajevo
Radnik - Zrinjski
Zrinjski - Sloboda