Tomislav Tomić: Prva dva kola važna, ali ne i presudna

tomislav tomic

... činjenicu da se aktualni prvak ove zime nije značajno pojačao, piše dnevni-list.ba.

Prvo pa muško. Zrinjski će prvu natjecateljsku utakmicu u 2016. odraditi ni manje ni više nego protiv aktualnog prvaka..., aktualnog prvaka kojeg su Plemići u prvom dijelu sezone srušili na Koševu. Mostarci su odlučni nokautirati Sarajevo i dodatno ga udaljiti iz borbe za naslov, no svi odreda Pod Bijelim brijegom svjesni su težine izazova.

Iznimka nije ni veznjak Tomislav Tomić, jedan od šest igrača pristiglih ove zime.

- Mislim da najjači kadar, po imenima i pokrivenosti pozicija, imamo mi i Široki. Sloboda, iako mnogi i dalje sumnja da će oni izdržati, može na krilima Zebe i Ahmetovića nastaviti s dobrim igrama, dok je Sarajevo u proteklom prijelaznom roku sve iznenadilo. Otišlo im je dosta igrača, a one najbolje nisu pokrili. Tako se barem čini. Mislim da i Željo ima bolji kadar, ali oni su bodovno zaostali za vrhom, rekao je Tomić koji se ne da "prevariti" vijestima kako Bordo tim u Mostar dolazi oslabljen.

Sarajevo u nedjelju neće moći računati na Harisa Duljevića, Džemala Berberovića i Ahmada Kalassija...

- Duljević je jedno od najboljih krila u Ligi, tako da nam znači to što on neće igrati. Ali ne zavaravamo se da je Sarajevo zbog toga osjetno slabije. Ponavljam, mislim da imamo kompletniji, bolji kadar, ali i dalje su sve momčadi iz vrha u pet deka. Ne mora značiti da neće bljesnuti neki "anonimus"..., uostalom, derbije često odluči jedan potez, jedna greška. Ne sumnjam da će i ovog puta biti tako, s tim da vjerujem da ćemo na kraju mi slaviti.

Tomić je u čitave prošle godine odigrao samo jednu utakmicu (u Grčkoj), a pripremama Zrinjskog priključio se nakon što je individualno trenirao. Pa ipak, sjajno se uklopio, u pripremama je s tri gola bio najbolji strijelac.

- Tri godine sam igrao dalje od kuće, u Željezničaru i Grčkoj. Sada sam se vratio kući pa mi se bilo lako uklopiti. Pomogla je i odlična atmosfera u klubu, svi su me sjajno prihvatili. Što se moje igre tiče, najviše sam zadovoljan utakmicama protiv Olimpije i Olimpica, ali može to još bolje. Vjerujem da ću igrati protiv Sarajeva, da ću pružiti dobru partiju.

Sarajevo se iz ove perspektive čini kao najvažnija utakmica, svaka slijedeća je takva, no Zrinjski i u 20. kolu ima težak zadatak - gostovat će Širokom.

- Prva dva kola sigurno će usmjeriti naše proljeće, ali moramo biti na razini u svakoj od dvanaest preostalih utakmica. Jer od kakve će nam koristi biti pobjeda protiv Sarajeva ili Širokog, ako zabrljamo nakon toga. Razlika u odnosu na utakmice koje će kasnije doći jeste u tome što derbiji sa Sarajevom i Širokom nose sa sobom jedan psihološki element.

Sitni problemi Petraka i Žeravice
Zrinjski će u nedjelju biti kompletan, ukoliko izuzmemo na dva mjeseca izgubljenog Ivana Peku. Svi ostali igrači su u pogonu, a manje probleme tijekom tjedna imali su veznjaci Oliver Petrak i Miloš Žeravica. Nakon kratke pauze, Petrak se jučer vratio treninzima, dok je Žeravica radi viroze pauzirao jučer, no već danas bi trebao na teren. U kadru Vinka Marinovića u nedjelju neće biti ni mladog Miloša Aćimovića koji se odazvao pozivu U19 reprezentacije Srbije.