FOTO  Tomislav Tomić: Protiv Željezničara moramo ići na pobjedu

tomislav tomic
Nakon domaćeg remija sa Širokim Brijegom, te podjele bodova u Tuzli, Plemići će u subotu na stadionu pod Bijelim Brijegom ugostiti ekipu Željezničara.

Jedna od glavnih uzdanica mostarske momčadi je Tomislav Tomić, koji je tri godine nastupao za Željezničar, a u sezoni 2012/13 u dresu ekipe s Grbavice osvojio je naslov prvaka Bosne i Hercegovine, piše pogled.ba.

"Sutra nas očekuje treći derbi u nizu, dolazi nam Željezničar koji sigurno ima ekipu za respekt, ali mi igramo na domaćem terenu i tako se moramo ponašati od prve minute. Od početka utakmice moramo krenuti agresivno i jako na svaku loptu, te zagospodariti terenom, jer moramo tražiti tri boda", kazao je Tomić i dodao:

"Jako je važno za igrače i ekipu, ako osvojiš prvi duel, odigraš kvalitetno dodavanje, onda raste i samopouzdanje. Dvije smo utakmice bez pobjede i protiv Željezničara moramo ići na pobjedu. Ako mi budemo igrali kako znamo i umijemo, rezultat ne bi trebao doći u pitanje".

Zrinjski je u prošlom kolu protiv Slobode vodio 3:0, ali su Tuzlaci uspjeli poravnati, a malo je nedostajalo da osvoje puni plijen.

"Ja osobno bio sam psihički utučen nakon te utakmice. Vodili smo 3:0 i onda izgubimo dva boda, na kraju smo mogli i sva tri. Moramo izvući pouke iz te utakmice i ponašati se tako da smo osvojili bod. Moramo što prije zaboraviti Tuzlu, a najbolji lijek je nova pobjeda", istaknuo je Tomić.

U posljednjim sezonama Zrinjski je uspješniji u međusobnim ogledima sa Željezničarom, koji više od šest godina nije ostvario pobjedu u Mostaru.

"Nisam ih puno pratio ove sezone. Najbolja utakmica im je prvo poluvrijeme protiv Širokog Brijega na Pecari, držali su loptu, stvarali šanse, ali na kraju izgubili. Igraju dosta promjenjivo, moramo pripaziti na Stevanovića, Lendrića i Blagojevića, to su njihovi najbolji igrači", komentirao je Tomić.

Parovi 17. kola Premier lige BiH:
Subota
Radnik - Vitez (13.00) Arena Sport
Mladost - Olimpic (13.00)
Krupa - Široki Brijeg (13.00)
Čelik - Sloboda (13.00) BHT
Zrinjski - Željezničar (14.00) Moja TV
Nedjelja
Metalleghe - Sarajevo (13.00) Moja TV