Tomislav Tomić: Nadam se da ću biti spreman za Široki

Tomislav Tomić, FK Željezničar
...a ujedno spriječiti domaćina da napravi korak prema naslovu prvaka. Vezni igrač Željezničara Tomislav Tomić za Ekspresno portal najavio je derbi protiv svog bivšeg kluba.

Tomić je karijeru počeo u Širokom Brijegu, a nakon posudbe u GOŠK-u prije dvije godine otišao je na “Grbavicu” gdje je odlično primljen od strane navijača i igrača.

‘Pa što se tiče navijača ja sam odlično prihvaćen, isto kao i od igrača. Ovdje u Sarajevu nije bitno što si i tko si , odakle dolaziš i slično, važno je da igraš dobro i da se boriš na terenu, a navijači to primjete i nagrade te kasnije’ – rekao je Tomić.

U timu sa Grbavice Tomić se prometnuo u jednog od ključnih igrača, a pohvale su mu dodatni motiv za daljni napredak u karijeri. ‘Meni godi što me navijači smatraju jednim među najboljim igračem i to mi samo daje još veći motiv da budem bolji i da još više treniram’ – objasnio je 23- godišnji Tomić.

Iako ne trenira punim intezitetom nakon ozljede koljena nada se da će biti spreman za subotnju utakmicu protiv Širokog. ‘Što se moje trenutne forme tiče nisam baš zadovoljan, ozlijedio sam koljeno na pripremama i nisam sto posto spreman iako sam nastupio u utakmicama protiv Zrinjskog i Sarajeva, mogu reći da sam bio dobar, ali već dugo ne treniram punim intezitetom i znam da mogu bolje, a nadam se da ću biti spreman za Široki’ – rekao je Tomić.

‘Mi smo i dalje prvi, imamo 3 boda prednoati nad ostalim i mislim da će biiti neizvjesno prvenstvo do kraja. Najviše su nas poremetile ozljede jer imamo jednu cijelu ekipu povrijeđenu, da nije bilo ovoliko povreda mislim da bi pobijedili Slaviju i sada bi imali +5 bodova, te bi polako prvenstvo priveli kraju i titulu ostavili na Grbavici’ – odgovorio je Tomić na pitanje može li njegov klub ponoviti prošlogodišnji uspjeh i ponovno osvojiti prvenstvo.

Tomić smatra da Široki ima sjajnu ekipu i uvijek je igrao dobro na Grbavici i očekuje jako tešku utakmicu, a unatoč ozljedama koje pogađaju njegov tim tvrdi da će se pokrpati i pokušati pobijedit momčad Širokog.

‘Široki je klub gdje sam počeo prve korake, ali nogomet je takav, ima svoj neki put i to je meni posao. Nikada nisam mislio da ću igrat u Željezničaru protiv svog kluba, ali ja sam koncentriran na svoj trenutni klub i sve ću dati od sebe da ovu utakmicu odigram što bolje. Emocija normalno da ima, uvijek je teško igrat protiv svojih, ali to će mi biti dodatni motiv da što bolje odigram’ – odgovorio je mladi Tomić na pitanje kako doživljava nadolazeću utakmicu protiv svog bivšeg kluba.

Tomiću je postojeći ugovor isticao na kraju ove sezone, ali prije mjesec dana produžio je ugovor sa Željezničarom do ljeta 2015. godine, no čini se da bi na kraju sezone ipak mogao napustiti Grbavicu. ‘Ugovor sam produžio još godinu dana, iako sam imao nekih ponuda sada na zimu, ali nisu zadovoljile klub, a ni mene osobno i odlučio sam produžiti vjernost sadašnjem klubu. Ali kako stvari stoje na ljeto bi mogao promijeniti sredinu, moram se što brže oporaviti i odigrati do kraja sezone što bolje kako bi se nadao nekom transferu – zaključio je Tomislav Tomić.

ekspresno.info

Razgovarao: Marko Ćosić