Tko je Ivan Bogdanov huligan iz Genove?

ivan bogdanov, navijački neredi, Srbija, ivan bogdanov, Huliganizam, huligani, ivan bogdanov, Huliganizam, genova, genova, ivan bogdanov

...između Italije i Srbije, sumnjiči se i kao jedan od predvodnika napada na Ambasadu SAD.

Bogdanov, prema podacima istražnih organa, jedan je od vođa ekstremne navijačke grupe Crvene zvezde „Ultras bojs“ i pripadnik „Pokreta 1389“, a u kaznenim prijavama je zavedeno da je Bogdanov, koji je po obrazovanju drvni tehničar, nezaposlen ili da radi povremeno kao pripadnik zaštitarske tvrke.

„Blic“ dodaje da je, prema navodima iz kaznene prijave od 13. lipnja  2006. godine, Bogdanov prvo udarao drvenom gredom maloljetnog navijača Partizana u ulici Zdravka Čelara u Beogradu, a zatim se sukobio sa policajcima, koji su vidjeli šta radi i koji su ga potom uhitili.

Prijava protiv njega je podnesena i kada je 2. lipnja  2006. godine, sa još sedmoricom navijača, u ulici dr Milutina Ivkovića, napao grupu navijača Maribora, koje su zatim jurili automobilima. Bogdanov je, navodi list, označen kao jedan od vođa ekstremne grupe Zvezdinih navijača „Ultras bojs“, čiju zabranu traži Republičko tužiteljstvo . Pored njega, kao vođe te grupe označeni su Marko Vučković, Veljko Stajić, Marko Mitrović i Miroslav Janković.

Policija ga je privodila  i do sada protiv njega podnijela pet kaznenih  prijava, između ostalog, zbog napada na policajca, trgovine drogom, krađa, a protiv njega je podneseno i nekoliko prekršajnih prijava, čak i zbog držanja opasnih životinja bez dozvole. Bogdanov je, prema podacima istražnih organa, podsjeća „Blic“, učestvovao u mnogim rušilačkim pohodima u Beogradu - prilikom samoproglašenja neovisnosti Kosova 2004. godine, ili prosvjeda protiv uhićenja Radovana Karadžića 2008. godine.

Iste godine, nogometaši Crvene zvezde, poslije presude Urošu Mišiću, optuženom za pokušaj ubojstva žandarma Nebojše Trajkovića, izašli su na teren u majicama, na kojima je pisalo „Pravda za Uroša“ i pozdravili navijače, a sumnja se da je Bogdanov bio među onima koji su to tražili od igrača.

„Ultras bojse“, čiji je Bogdanov pripadnik, predvodi Marko Vučković, zvani Mare, koji je učestvovao u probijanju policijskog kordona ispred Savezne skupštine i demoliranju RTS-a 5. listopada  2000. godine, navodi beogradski „Blic“.