FOTO/VIDEO  Tisuće prosvjednika na Rivi u Splitu protiv trenutačne strukture HNS-a

i staro i mlado za Hajduka

... podržale su ga i druga navijačke skupine iz Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, mnogobrojni sportaši i neizostavni političari iako se prosvjeduje upravo protiv njihovog uplitanja i eksploatiranja sporta.

Bunt koji je Hajduk pokrenuo bojkotom derbija izašao je iz sportskih okvira. Na Rivi se prosvjeduje protiv nepravde i licemjerja u svim porama društva. Torcida traži smjene aktualnog vodstva HNS-a, ali i županijskog nogometnog čelnika i bivšeg suca Alojzija Šuprahe, te izmjene spornih članaka tzv. Zakona o navijačima koji prema mišljenju pravne struke krše ustavna prava.

Od 17 sati Hajduk pred praznim tribinama Poljuda igra protiv Zagreba, a vodstvo Torcide potvrdilo je da nema govora o nasilnom pokušaju ulaska na stadion. Splitske radio postaje tijekom cijelog jutra emitiraju poruke upozorenja i pozivaju na dostojanstven prosvjed.

Prekrasan je dan u Splitu koji je okićen transparentima kontra HNS-a. Prosvjednike koji stižu iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine dočekala je Riva okupana suncem i ugodnih 20 stupnjeva.

Izvješena je velika slika Pavla Grubišića Čabe, u znak sjećanja na omiljenog i prerano preminulog tajnika Torcide. Podrsku Hajduku dale su i časne sestre okićene šalovima.

Foto: Index.hr