Tino Sušić: Zaslužio sam poziv u reprezentaciju jer igram u Hajduku

tino sušić, BIH, reprezentacija BIH, tino sušić, Hajduk, Europska liga, Tino-Sven Sušić, inter, Hajduk, Hajduk, bitka za Hajduk, tino sušić, HNK Hajduk, tino sušić, Hajduk, tino sušić, HNK Hajduk
- Presretan sam što sam dobio poziv. Imao sam problema sa zdravljem pa sam mislio da neću biti pozvan, ali u zadnjim utakmicama sam se vratio... - kaže Sušić, čiji je poziv u izabranu vrstu izazvao lavinu kritika u BiH.

- Navikao sam da će ljudi pisati da sam nećak, ponižavati me... Više me to ne smeta.U reprezentaciji je dobra atmosfera, svi su me dobro primili.

Uslijedilo je konkretno pitanje smatra li Tino da je zaslužio poziv.

- Smatram da sam zaslužio poziv u reprezentaciju jer igram u Hajduku koji je velik klub i ima veliko ime. Prvi dio sezone sam igrao puno bolje nego ovaj drugi dio. Imao sam problema s disanjem, ali vratio sam se. Mislim da mogu igrati još puno bolje.

Koliko ga ovaj poziv motivira pred zadnje dvije utakmica prvenstva?

- Motivira me. Upali smo u malu krizu i moramo navijačima vratiti dobrim igrama.

Na kraju je Sušić još rekao da ostaje u Hajduku, s kojim ima ugovor još dvije godine, te da smatra da BiH može proći prvi krug, a nada se i da će izboriti minutažu...

- Bit će teško. U veznom redu su baš dobri igrači, ali dat ću sve od sebe da se nametnem tijekom priprema.

Sušić nije izgledao samouvjereno, za razliku od Avdije Vršajevića, koji kao da zrači nekom pozitivnom energijom...

- Sigurno da sam presretan što sam na spisku igrača koji putuju na pripreme za Brazil. To ne doživi svatko. Sad slijedi period nametanja da dobijem koju minutu. Među igračima unutar reprezentacije je poseban odnos, jak smo kolektiv, idemo se predstaviti u najboljem svjetlu - kazao je Vršajević, koji je bio u prvih jedanaest u odlučujućoj utakmici za plasman u Brazil:

- Slijedi novo nametanje, moram pokazati što znam. Igrao sam nekoliko utakmica u kvalifikacijama, opravdao selektorovo povjerenje. Danas nema laganih protivnika, sigurno da je favorit naše skupine Argentina, ali imamo i mi kvalitet da prođemo dalje.

Još je Vršajević kazao da je Argentina favorit za osvajanje cijelog SP-a, ali da će dati sve od sebe da joj otkinu barem bod. Na kraju je zaključio osvrtom na prethodni hajdukov dvoboj i pogledom u budućnost.

- Nije to protiv Istre bila loša utakmica. Imali smo igru, a oni jednu šansu iz koje smo nesretno primili gol. Upali smo u malu krizu, ali možemo iz nje izaći već protiv Osijeka. Što se mene tiče, ne opterećujem se transferom. Čeka me rad, još dvije utakmice u prvenstvu i prilika da se što bolje predstavim na SP, a onda i da pomognem Hajduiku kroz transfer - kazao je Vršajević.

dalmacijanews.hr