FOTO  Tihomir Tiki Skoko: Sjećanje na povijesni nastup reprezentacije HR HB u Pargvaju

Makarska, Stadion HŠK Zrinjski, Tihomir Skoko, Tihomir Tiki Skoko, HŠK Zrinjski, Tihomir Tiki Skoko, Herceg Bosna - Paragvaj, HŠK Zrinjski
...reprezentacije Herceg Bosne protiv izabrane vrste Paragvaja.

Jedan od nogometaša koji je nastupio u toj povijesnoj utakmicu je tadašnji nogometaš HŠK Zrinjski,  a sada uspješan trener mlađih kategorija Plemića Tihomir Tiki Skoko.

Dva dana prije utakmice su nam rekli da idemo u Paragvaj igrati utakmicu. Mi smo mislili da ćemo igrati prijateljsku utakmicu tamo i nitko nam nije rekao s kim igramo. Ispostavilo se da igramo kao reprezentacija Herceg Bosne protiv Paragvaja koji je istrčao sa najboljim sastavom sa kojim su igrali na svjetskom prvenstvu; Chilavert, Gamara, Acuna. Utakmica je završila porazom 3:0,nismo se obrukali i dobro smo igrali. Na stadionu je bilo 20.000 ljudi, i stvarno je prelijep osjećaj bio igrati za reprezentaciju HR HB pred toliko ljudi. Zanimljivo je da smo nastupili u njihovim rezervnim dresovima jer su naši bili identični njihovim, sjeća se Skoko danas tih dana od prije 21. godine, i dodaje: Sa skoro svim igračima koji su igrali tu utakmicu i danas sam u kontaktu,često se susrećemo i na utakmicama veterana, te se rado prisjetimo i te utakmice u Pargvaju.

HERCEGOVINA.info