FOTO  Tihomir Tiki Skoko: Moj cilj je da neki od ovih dječaka nastavi karijeru u našem Zrinjskom

Turnir Tiki Taka 2018 - 2009. godište

Kao nogometaš slobio je za velikog borca i ginuo je za dres koji nosi, a sve to je prenio sa sobom i u svoj trenerski rad. Radio je u NŠ HŠK Zrinjski, a prošle godine krenuo je samostalno.

Za početak možeš li nam reći da li si zadovoljan radom svoje škole?

"Moram reći da sam prezadovoljan radom škole i kako djeca brzo upijaju ono što ih učimo. Djecu od 5 do 12 godina u našoj Nogometnoj školi kroz igru prilagođenu njihovom uzrastu pokušavamo naučiti osnovnim nogometnim elementima s primarnom svrhom poboljšanja i razvoja psihomotoričkih sposobnosti i stjecanja sportskih navika jer ovo je nogometna škola i tu smo da učimo djecu. Sa mnom radi mladi, perspektivni trener Jure Ivan Madžar kojeg djeca obožavaju, a veliki je radnik tako da ima sve ono što trener mlađih uzrasta treba imati".

Prvi mjeseci rada su za tobom, pa konkretno koliko djece okuplja ŠN Tiki-Taka?

"Trenutno je upisano 115 dječaka i naravno da sam presretan zbog toga i ta činjenica mi daje motiv da budem još bolji. Nastupili ste i na nekoliko turnira. Jesi li zadovoljan igrama? Natjecali smo se na nekoliko turnira, s raznim godištima, a sudjelujemo i u svim ligama koje se igraju na ovim prostorima: Hej liga, Međugorje Premier liga, DFA liga, HNŽ Liga U-9. Utakmice su za djecu važne koliko i treninzi tako da tu ima dovoljno prostora da svi dobiju određenu minutažu da malo osjete čar natjecanja iako nam je rezultat sasvim u drugom planu. BILO JE STVARNO ODLIČNIH REZULTATA, ALI NIJEDAN NISMO NAPISALI NA NAŠOJ STRANICI JER CILJ ŠKOLE JE ZABAVA, IGRA, UŽIVANJE, TRENINZI I UTAKMICE NA KOJIM POKUŠAVAMO DA DJECA NEMAJU STRAH OD POGREŠKE".

Ima li ŠN Tiki-Taka zacrtane neke ambicije u ovoj godini?

"Iako svi vole pobijediti ne želim da već u ovoj dobi to stvara veliki pritisak na djecu. Važnije mi je da vidim da se na utakmici primijeni nešto što smo na treningu vježbali".

Javnost ipak najviše interesira ima li talentirane djece koji će jedan dan biti veliki igrači?

"Talentirane djece na ovim prostorima uvijek je bilo i bit će, i ima vrlo zanimljivih dječaka, ali zna se da se mora svašta poklopiti u njihovoj karijeri da bi postali veliki igrači. Ono što im ja probam usaditi je najviše rad, upornost, izdržljivost...".

S obzirom na to da si čitav uz i u Zrinjskom kako je igrati protiv Plemića?

"Zrinjski je moj klub u kojem sam bio od samog osnutka, kad je bilo najteže, važno je da djeca igraju, da su sretna i da vole nogomet, a i meni je naravno želja i cilj da neki od ovih dječaka nastavi karijeru u našem Zrinjskom".

Za kraj imaš li neku poruku za naše čitatelje?

"Za kraj bih se zahvalio svima koji su ukazali povjerenje našoj Nogometnoj školi, a ne samo našoj nego i svim drugim nogometnim, rukometnim, košarkaškim i ostalim školama i klubovima jer važno je da su nam djeca u bilo kojem sportu iz puno lijepih razloga. Pozdrav svim čitateljima Hercegovina info".