Talentirani napadač objasnio zašto napušta Dinamo

majic
Riječ je o talentiranom napadaču Karlu Igoru Majiću (18), članu iznimno nadarene Dinamove generacije s kojom je u četiri godine osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, jedan kup te prestižni Europski i Svjetski Nike kup. Igrači iz te generacije činili su i okosnicu U-17 reprezentacije koja je lani stigla do četvrtfinala Europskog (Bugarska) i Svjetskog prvenstva (Čile), piše Večernji list.

Srušio svjetske prvake

Bila je to sjajna godina za Majića koji je pogotkom u skupini u Čileu srušio kasnijeg prvaka Nigeriju (2:1), a nakon majstorskog gola Belgiji u četvrtfinalu EP-a u Bugarskoj neki mediji su ga uspoređivali sa Zlatanom Ibrahimovićem. Uz spomenuti gol Nigeriji, na SP-u još je zabio i SAD-u potaknuvši povratak Hrvatske u trenutku kad je gubila 0:2. Na kraju smo izborili remi (2:2).

I bila je sjajna godina sve do jeseni kada odjednom više nije bio u prvom planu Dinamovih trenera. Upisao je nekoliko nastupa za juniorsku momčad i Dinamo 2 koji je nastupao u Drugoj HNL. No, propustio je šlager sezone - Ligu prvaka mladih, a kada se njegovo ime nije pojavilo na popisu izbornika U-19 reprezentacije Ferde Milina, među onima koji konkuriraju za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, shvatio je da sreću mora potražiti u drugom klubu.

Karijeru i svoj nogometni razvoj stoga će nastaviti u njemačkom drugoligašu Fortuni Düsseldorf, a potpis na trogodišnji ugovor, kako je rekao za Večernji list, stavit će u ponedjeljak.

Prije odlaska prisjetio se prvih nogometnih koraka u Gorici iz koje je stigao u Dinamo kad su ga plavi zapazili na turniru u Medulinu, gdje je proglašen najboljim igračem i strijelcem. U polufinalu je golom srušio upravo Dinamo (1:0) čija je legenda, Igor Cvitanović, potom inzistirao na njegovu dolasku.

Ne osjeća gorčinu

- Četiri godine u Dinamu bile su zaista uspješne. Bili smo odlična generacija i sjajna klapa. Nedostajat će mi dosadašnji suigrači, poželjeli su mi sreću u novoj sredini, a Zdravko Mamić na rastanku mi je poručio kako je Dinamo moj klub i da su mi vrata uvijek otvorena - kaže Majić.

A iako prošle sezone nije imao željenu minutažu, zbog toga ne osjeća gorčinu, već tvrdi kako je to bilo veliko iskustvo nakon kojeg je mentalno očvrsnuo.

- Ne zamaram se time, već se radujem novim izazovima. Imao sam mnogo ponuda, najuporniji su bili Schalke, Borussia Mönchengladbach, Köln i Sevilla. Tražio me i Hajduk, ali izabrao sam Fortunu, s kojom su pregovori trajali mjesec dana. Oduševljen sam uvjetima, bit ću član seniorske momčadi, a imat ću pravo nastupa i za drugu momčad te juniore, koji su bili četvrti u Bundesligi Zapad, ispred Bayera, Borussije (M), Kölna...

U Fortuni će ga dočekati i jedan Hrvat, trener juniora Siniša Šuker, ali i poznati trener prve momčadi - Friedhelm Funkel.

- Nadam se golovima i da ću se uklopiti što prije. Čelnici Fortune poručili su kako očekuju profesionalnost na treningu, ali i izvan toga. Siguran sam da ću ispuniti njihova očekivanja, a ponosnima želim učiniti i svoje roditelje, obitelj, velikogoričkog župnika te sve koji su uvijek bili uz mene - kazao je Majki, pred kojim je ključni izazov na njegovu putu do nogometnih visina.