Svjetskim prvacima bod protiv Paragvaja

SP 2010

Kiša je prala Cape Town, temperatura se spustila za nekoliko stupnjeva Celzija. No, vuvuzele su i dalje nesnošljivo trubile i popratile 1:1 remi Italije i Paragvaja, piše sportal.hr.

Bez prvog napadačkog dvojca sučelio se Paragvaj Italiji, oporavljenici Cardozo i Roque Santa Cruz nisu posve spremni i ušli su na teren tek tijekom nastavka. Dodamo li da je najbolji napadač Paragvaja, Cabanas, ustrijeljen prije nekoliko mjeseci i jedva je ostao živ, jasno je s kakvim je problemima Paragvaj bio suočen uoči ovog natjecanja.

Alcarazov prvi gol

Adekvatno tome, u prvome smo dijelu vidjeli oprezniji, povučeniji i zatvoreniji Paragvaj koji je prepustio inicijativu Talijanima. Međutim, ta je talijanska nadmoć bila tanka i jalova, bez prilika. Izbornik Marcello Lippi poslao je na travnjak momčad u formaciji 4-3-3, no tri napadača, Pepe - Gilardino - Iaquinta, nisu imala kvalitetnih lopti i taj je Lippijev eksperiment, za koji se odlučio nakon pripremne 6:0 pobjede protiv nekakvih "jazavaca", bio promašaj.

S druge, pak, strane, Južnoamerikanci su se fino organizirali, imali su lijepu priliku u 22. minuti, no Aureliano Torres tukao je kraj vrata. A šest minuta prije odlaska na odmor Paragvaj je poveo. Torres je sa 40 metara ubacio visoku loptu u 16-erac Italije, a srednji branič Antolin Alcaraz nadskočio je Cannavara i De Rossija te udarcem glavom sa sedam metara zatresao Buffonovu mrežu. Bio je to, u šestom nastupu, prvi Alcarazov pogodak za Paragvaj...

Spretni De Rossi

U poluvremenu je talijanski vratar Buffon ostao u svlačionici, na vrata je stao Marchetti. Italija je žešće krenula prema suparničkim vratima i u nastavku smo gledali znatno bolju igru. No, prvu je zgodu imao Paragvajac Vera, ali tukao je kraj vrata. Talijanima se pritisak ipak isplatio u 63. minuti. Pepe je izveo korner, a paragvajski vratar Justo Villar loše je procijenio let lopte i nekamo odlutao promašivši loptu u skoku. U gužvi je najspretniji bio De Rossi, podmetnuo je nogu i s dva metra izjednačio! Remi koji je zadovoljio i jedne i druge...

Svjetsko prvenstvo, skupina F:

Italija - Paragvaj 1:1

Pogoci: 0:1 Alcaraz (39, Torres), 1:1 De Rossi (63, Pepe)

Igrač utakmice: Daniele de Rossi

Stadion: Green Point / Cape Town

Gledatelja: 62.869

Sudac: Benito Tellez (Meksiko)


Autor: Predrag Jurišić/sportal.hr