Svjetski prvak počastio Slovačku tricom u Lilleu

njemci
Nakon tri odigrane utakmice u skupini C, rezultatski uspješne ali igrači dosta blijede, Njemačka je na Euru konačno odigrala jednu dobru utakmicu i Slovačku poslala kući. Poznato je da Nijemci kako turnir odmiče podižu svoju formu, a to su i pokazali protiv Slovačke koja nije imala šanse u ovoj utakmici.

Nijemci zabili već nakon osam minuta igre

Njemački navijači veselili su se već u 8. minuti utakmice. Elf je preko Boatenga došao do vodstva 1-0. Jedan odbijanac nakon kornera pao je na 20 metara gdje Jérôme Boateng iz voleja, uz pomoć Škrtelova bloka, pogodio donji desni kut slovačkog gola na kojem je dosta dobro branio vratar Kozáčik .

U 13. minuti sudac je dosudio kazneni udarac za Njemačku! Škrtel je gurao Gómeza u skoku, a Marciniak je dosudio penal za Nijemce! Međutim, Kozáčik je obranio jedanaesterac Njemačke. Özil je pucao u donji lijevi golmanov kut, ali Slovak je to pročitao.

U 24. minuti Njemačka je imala još jednu dobru priliku. Gómez je spustio glavom loptu za Özila čiji je poluvolej otišao nekoliko centimetara pokraj desne stative! Slovačka je svoju najbolju šansu na susretu imala u 41. minuti. Kucka je sjajno pucao glavom na gol Neura, ali jedan od najboljih golmana svijeta obranio je taj udarac.
Gomez dostigao Klinsmanna

Elf je uzvratio pravodobno u 43. minuti dvoboja. Gomez je postigao svoj peti gol na Europskim prvenstvima, čime se izjednačio na vrhu najboljih njemačkih strijelaca na Europskim prvenstvima s legendarnim Klinsmannom koji ima također pet golova na kontu.

U 49. minuti Slovačka je iskreirala još jednu priliku koja je otišla u nepovrat. Kucka je zaprijetio. Hamšík mu je dao povratnu loptu na rub šesnaesterca, ali Slovak je pucao ravno u Neuera. U 63. minuti Njemačka je stavila točnu na-i! Draxler je rješio utakmicu! Njemačka je zabila treći gol nakon kornera s desne strane. Hummels je nadskočio zamjenu Gregusa, lopta je došla do Draxlera koji je lijepim volejem poslao loptu pod prečku za 3-0.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Italije i Španjolske, koji je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati u Saint-Denisu.