Svjetski mediji o Haliloviću i usporedbama s Messijem

Alen Halilović, Borussija, Mirko Barišić, GNK Dinamo Zagreb, Alen Halilović, FC Barcelona, Dinamo, Alen Halilović, nogomet, transfer, hrvatsko čudo od djeteta, GNK Dinamo Zagreb, FC Barcelona, Alen Halilović, FC Barcelona B, FC Barcelona, posudba, celta vigo, Alen Halilović, FC Barcelona B, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Alen Halilović, FC Barcelona B, FC Barcelona, Sevilla
U tekstovima se Halilovića opisuje kao "hrvatsko čudo od djeteta", "balkanskog Messija", ili "malog Messija". Uspoređuju ga i s Davidom Silvom, Arjenom Robbenom, Andresom Iniestom i Lukom Modrićem. No, usporedba s Modrićem, pišu internetski portali, više se temelji na izgledu, oboje su lagane građe i imaju plavu kosu, ali su po načinu igre različiti tipovi nogometaša.

Iako postoje očite igračke sličnosti s Messijem, većina izbjegava upotrebljavati njegovo ime u istoj rečenici s argentinskim čarobnjakom.

Halilović je debitirao za Dinamo sa 16 godina i ubrzo je stekao reputaciju jedne od najvećih nada europskog nogometa, a pažnju velikih europskih klubova privukao je kad mu je bilo samo 14 godina. Osim Barcelone, za njega su se zanimali Manchester City, Arsenal, Manchester United, Real Madrid i Tottenham.

Halilović ima odličan osjećaj za utrčavanje u prazan prostor što se u "totalnom nogometu" posebno cijeni, kao i kod klubova koji igraju "tiki-taku", kao što to čini Barcelona. On ima kvalitete koje posjeduju samo najbolji svjetski napadači, a to je da lakoćom prolazi braniče u prostoru na 30-ak metara od gola, pišu portali.

Svjetski internetski portali zaključuju kako je Barca dobila igrača s velikim potencijalom koji bi se mogao razviti u napadača svjetske klase. No, ako Halilović želi uspjeti na Camp Nou, Barca zna da ga mora osloboditi pritiska javnosti i zato će na početku igrati u B momčadi koja nastupa u drugoj španjolskoj ligi.

Halilović je potpisao ugovor na pet godina, a iz Barcelone su objavili kako je transfer vrijedan 2,2 milijuna eura, a Dinamo će dobiti i dodatne bonuse koji će ovisiti o Alenovim nastupima za prvu momčad. U stranim medijima navode da bi konačna vrijednost transfera mogla iznositi 12 milijuna eura.

hrt.hr