Sutra počinje Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli

GOŠK Gabela, Andrija Anković, Dinamo, turnir, RNK Split, NK Lokomotiva, Dinamo, RNK Split, GOŠK Gabela, Andrija Anković, NK Lokomotiva

Svečano otvaranje turnira bit će upriličeno sutra, 19. siječnja, na stadionu Podavala u Gabeli, s početkom u 12 sati. 

U 13 sati GOŠK i Dinamo odigrat će prvu utakmicu turnira, a dva sta poslije, u 15 sati  sastat će se Split i Lokomotiva.

U petak je na programu finalna utakmica turnira.

U petak navečer također već tradicionalno u motelu Lav u Gabeli održat će se i plavo-bijela noć na kojoj će goste zabavljati Neda Ukraden.

Andrija Anković karijeru je započeo u GOŠK-u iz Gabele, općina Čapljina. Karijeru je nastavio u "Neretvi" iz Metkovića. Poslije, 1958. odlazi u svoj prvi veliki klub, Hajduka iz Splita, u kojem je svojim igrama izborio mjestu u državnoj reprezentaciji. Za Hajduk je odigrao 326 utakmica i postigao je 250 pogodaka, postavši tako jednom od klupskih igračkih legendi.

Nakon što je dobno stekao uvjete za mogućnost odlaska igrati u inozemstvo, otišao je u SR Njemačku, točnije Kaiserslautern, za kojeg je odigrao tri sezone.

Godine 1960. je Anković bio članom postave Jugoslavije koja je osvojila zlatno odličje. Za istu je odigrao 8 utakmica, postigavši jedan pogodak.

hercegovina.info