Sušić: Pred našim golom nećemo parkirati autobus

U trenutku kada sudac Joel Aguilar iz El Salvadora večeras na Maracani prvi put puhne u svoju zviždaljku, Bosna i Hercegovina službeno će postati 77. zemlja koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu. A na suprotnoj strani terena nalazit će se Argentina, predvođena Lionelom Messijem.

- Mnogi misle da je obrana najslabiji dio naše reprezentacije. Ne slažem se s time. Mi u Emiru Spahiću imamo stup obrane, a Asmir Begović je jedan od najboljih golmana na svijetu. Prema tome, nemamo razloga za strah - tvrdi izbornik BiH Safet Sušić.

Jasno je da bi njegovim štićenicima najveći neprijatelj mogla biti impresioniranost ambijentom. Na kraju krajeva, debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu pred prepunom Maracanom uistinu predstavlja nešto posebno.
S druge strane, Argentina na plećima ima ogroman pritisak. Od Messija se očekuje da potvrdi svoju klasu i odvede reprezentaciju do kraja u dvorištu najvećeg rivala. Baš zato nije teško naslutiti kakve posljedice bi mogao donijeti kiks na startu Mundiala.

- Mislim da reprezentacija ne ovisi isključivo o meni. Imamo fantastične igrače iz najvećih klubova i dovoljno smo moćni da ispunimo cilj i osvojimo trofej - poručuje Messi.

Najveću prijetnju za Argentinu predstavljat će kreativci Zvjezdan Misimović i Miralem Pjanić, odnosno njihova proigravanja za ubojitog strijelca Edina Džeku koji će večeras biti sam u vrhu napada.
- Uvijek igramo sa dva napadača, ali mislim da se tako ne možemo suprotstaviti reprezentaciji poput Argentine. Moramo pojačati vezni red s još jednim igračem. Možda ćemo se tijekom utakmice vratiti na 4-4-2, ali u startu moramo pragmatični. U svakom slučaju, sigurno nećemo parkirati autobus pred golom. Mi ne znamo igrati na taj način - objašnjava Sušić.

Do istog zaključka došli su i Argentinci, koji tvrde da reprezentacija BiH nije samo Edin Džeko.

- Jako dobro znamo da tamo ima dosta sjajnih igrača. Uz dužno poštovanje prema suparniku, ovdje smo ipak ključni mi. Najvažnije je da se uljuljamo u pomisao da nas očekuje lagana utakmica. Sva naša koncentracija mora biti usmjerenau traženje puta do pobjede u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva - zaključuje branič Ezequiel Garay.

Argentina - BiH (00.00 sati)

RIO DE JANEIRO » Stadion Maracana. Kapacitet: 78.838 mjesta. Sudac: Joel Aguilar (El Salvador).

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo - Di Maria, Mascherano, Gago - Lavezzi, Aguero, Messi.

BIH: Begović - Mujdža, Bičakčić, Spahić, Kolašinac - Bešić - Misimović, Pjanić, Salihović, Lulić - Džeko.

izvor: Hina