Sušić objavio sastav za utakmicu protiv Luksemburga

Boje BiH branit će Begović, Mujdža, Spahić, Papac, Rahimić, Lulić, Pjanić, Misimović, Medunjanin, Džeko i Ibišević.

"Ovog puta odlučio sam se za jednu ofanzivnu momčad, jer želim da što prije riješimo probleme koje bismo mogli da imamo u toku utakmice. Već na poluvremenu želim da imao rezultat koji nam odgovara. Ne smije biti opuštanja jer nijedna utakmica nije dobijena dok se ne odigra. Očekujem težak meč protiv ekipe koja će se vjerovatno braniti s devet igrača. Cijenim ekipu Luksemburga, jer imaju zadnje rezultate koje svako treba da respektuje", kazao je Sušić.

Kapetan Emir Spahić također smatra da bh. reprezentacija dosad nikad nije bila postavljena s tako ofanzivnom formacijom.

"Normalno da je to potencijalna opasnost za naš gol, ali nadam se da će naš napad napraviti dovoljan pritisak, što bi nama u odbrani znatno pomoglo. Svi igrači su maksimalno koncentrisani na predstojeći susret i pozitivan rezultat. Tek poslije ćemo razmišljati o susretu s Francuzima", kazao je Spahić.

Izbornik Sušić u sutrašnjem susretu na Bilinom polju pružio je priliku Vedadu Ibiševiću, koji je zbog teže ozljede pauzirao gotovo mjesec dana.

"Drago mi je što mi je izbornik pružio šansu da igram. Nadam se da ću je iskoristiti. Želja mi je da pružim maksimum i da ekipa zabilježi pobjedu. Smartam da nisam mnogo izgubio na spremnosti jer sam se individualno pripremao", kazao je Ibišević.

Dva kola prije kraja BiH zauzima drugo mjesto u D-grupi kvalifikacija s bodom zaostatka za vodećom Francuskom. Pobjedom nad Luksemburgom izabranici Safeta Sušića bi osigurali drugo mjesto u grupi i izborili dodatne kvalifikacije - baraž.

(Fena)