ŠUMAN Cilj je kontinuitet igranja velikih natjecanja

Bilal Šuman
Fena

Rukometna reprezentacija BiH doputovala je u Sarajevo iz Norveške gdje je prvi put u povijesti naše zemlje nastupila na Europskom prvenstvu.

Reprezentacija BiH je nastupila u grupi D gdje je upisala poraze od Norveške, Portugala i Francuske, te završila debitantski nastup već u grupnoj fazi natjecanja.

Izbornik Bilal Šuman nije nezadovoljan izvedbom svojih rukometaša. Ističe kako ostaje žal, posebno zbog poraza od Portugala, ali zadovoljan je mnogim aspektima igre bh. rukometaša.

"Osjetili smo Europsko prvenstvo. Izgubili smo tri meča, međutim, naš primarni cilj je napraviti kontinuitet igranja na velikim natjecanjima. Uvjeren sam da ova reprezentacija ima kvalitet da to ostvari. Moramo ispraviti mnoštvo stvari u našoj igri, ali bilo je i mnogo dobrih. Protiv Portugala smo sami sebe pobijedili, dok smo s Francuzima igrali ravnopravno u prvom poluvremenu. Igrači su pokazali veliku borbenost i ne mogu im ništa zamjeriti. Mislim da smo u toj velikoj želji izgorjeli", izjavio je Šuman.

Dodaje da je posebno zadovoljan obranom bh. tima u omjeru snaga šest na šest i učinkom golmana, ali da ekipa mora mnogo raditi na smanjenju broja grešaka i pozicijskom napadu, što će biti u fokusu slijedećeg okupljanja bh. rukometaša.

Najavio je nova imena u reprezentaciji BiH, a sigurno je da se od reprezentativnog dresa oprašta Muhamed Toromoanović. Na njegovo mjesto će doći novi pivoti koji će se s ekipom spremati za doigravanje za Svjetsko prvenstvo.