Šuker objavio: Predložit ću da protiv Talijana igramo u Splitu

Šuker omladinska škola
Predložit ću Izvršnom odboru HNS-a da se utakmica s Italijom 12. lipnja igra u Splitu, prenose hrvatski mediji.

Šef krovne kuće hrvatskog nogometa rekao je i kako bi volio da Poljud ugosti "kockaste" i u utakmici protiv Bugarske 10. listopada. Zanimljive izjave kad se u obzir uzmu istupi kako Maksimir jedini zadovoljava sve potrebne infrastrukturne uvjete za ugošćivanje reprezentacije.

Uefina pravila nalažu da se domaćinstvo utakmice prijavi naranije 120 dana uoči utakmice, što je, dakako prošlo, no HNS-ova delagacija u sastavu Damir Vrbanović iZorislav Srebrić vidjet će što se može učiniti kako bi Poljud ipak ugostio veliki dvoboj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

- Kao član Izvršnog odbora Uefe učinit ću sve u svojoj moći da nam to ne bude prepreka, ići ću u Nyon ako je potrebno i osobno se založiti za promjenu domaćina utakmice - poručio je Šuker i dodao:

- Vjerujem da ovo može biti ključan korak u uspostavljanju konstruktivne komunikacije s Hajdukom i Splitom. Cilj nam je zajedništvo hrvatske nogometne obitelji u kojoj Hajduk ima važnu ulogu. Nadam se da će i druga strana prepoznati dobru volju i da ćemo kroz ove dvije utakmice u Splitu izgraditi temelje kvalitetne suradnje u budućnosti.

Nije htio komentirati suđenje na derbiju.

- Razmišljamo što i kako popraviti, kao što sam rekao na startu na meni je da postavim i da smijenim sudačku komisiju. Na meni kao predsjedniku nije da komentiram svaki penal, faul i svako zaleđe, ali mogu popraviti situaciju.