Šuker na stupu srama: ‘Istražit ćemo bilo koga oko namještanja utakmica’

Infatino
Infantino je to potvrdio na presici nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA-e u Pragu. No, ističe i da će UEFA istražiti bilo koga upletenog u namještanje, pa tako i Šukera.

"Blisko surađujemo s istražiteljima u Bochumu oko namještanja utakmica i oni su sigurno jedni od najboljih u tome. Surađujemo od početka slučaja, to nas je dovelo do nekih sankcija i suspenzija", rekao je Infantino te dodao:

"Prema našim saznanjima Šuker nikad nije bio istragom zbog nečasnih radnji i on se danas obratio otvorenim pismom gdje je sve objasnio. Naša se tijela neće ustručavati istražiti bilo koga oko namještanja, ali više od ovoga nemamo i o ovom slučaju nemam više što dodati. Ako Bochum nema više, nećemo niti reagirati".

Odluka o kazni Hrvatskoj 16. srpnja

Pitanje o Šukeru na presici postavio je novinar njemačke državne televizije ARD Benjamin Beck koji je došao u posjed dokumenata koji navodno dokazuju Šukerovu umiješanost u kladioničarsku aferu i obnovio ovu priču staru pet godina. Dio tih dokumenata su i transkripti sms poruka koje su razmjenjivali Šuker i Šapina, a prema kojima je navodno sve vidljivo.

Brest tvrdi da UEFA već pune četiri godine drži dokumente o Šukerovim kontaktima u aferi namještanja utakmica. Sada ga je zanimalo kako to da je onda UEFA kaznila neke klubove samo na osnovi informacija.

"Uzimamo u obzir sve informacije koje dobijemo, a iz Bochuma smo dobili puno dokumenata i ne mora nužno biti suđenje. Ali da bismo nekoga kaznili, moramo imati konkretne dokaze. Iz Bochuma nam šalju čim nešto imaju, naša suradnja je odlična", odgovorio je Infantino kojeg je dočekalo pitanje i o poljudskoj svastici.

"Taj slučaj istražuje naša Disciplinska komisija, odluka će biti donesena 16. srpnja i to je to".