Suca Ivana Bebeka tukli su u Sinju ispred diskoteke

HNL, ivan bebek

Kako doznaje Index Sport, jednog od najpoznatijih hrvatskih nogometnih sudaca, 42-godišnjeg Ivana Bebeka sinoć je u Sinju u disko klubu napalo nekoliko osoba, najprije verbalno, a kasnije i fizički na parkingu ispred kluba. Bebeku su prišli kada je napuštao disko klub i hodao prema automobilu. Pao je na pod, a napadači su pobjegli.

Kako doznajemo, Ivan Bebek nakon dobacivanja u klubu i verbalnih uvreda zatražio je pomoć zaštitara. Tražio je da pripaze na njega i društvo, a nakon što je zaštitar stao pokraj njih, dobacivanja su prestala.

Međutim, verbalni napadi na Bebeka nastavili su se kada je nogometni sudac izašao na parking ispred kluba. Tada mu je par osoba prišlo u neposrednu blizinu vrijeđajući ga. Kako neslužbeno doznajemo, tada je došlo do fizičkog napada na suca iz Rijeke. Zaštitar koji ga je pratio zastao je, nastala je gužva, a Bebeka su napadači udarili s leđa. Nekoliko puta udarili su ga dok je bio na podu te pobjegli.

Bebek danas prijavio napad

Za probleme u sinjskoj diskoteci zna i vlasnik s kojim smo razgovarali (podaci poznati redakciji), a on kaže da je čuo "kako su sucu nešto dobacivali, neka djeca valjda".

Bebek je sinoć sudio utakmicu Lokomotive i Hajduka na Poljudu. Trenutno nije dostupan za razgovor.

Neslužbeno doznajemo da je tijekom dana prijavio napad. Više informacija zatražili smo od policije te ćemo ih objaviti čim ih primimo.

Ranijih godina u Dalmaciji i Splitu HNS-ovi suci više puta su verbalno napadnuti, dok je umirovljeni sudac Bruno Marić fizički napadnut u restoranu.