Strašna ozljeda Ramseyja na Britanniji

akon 69. minute utakmice između Stoke Cityja i Arsenala malo je kome na pameti bio nogomet i krajnji rezultat utakmice, no u preostalom vremenu Arsenal je ipak uspio doći do pobjede. Pri rezultatu 1:1 strašan je prekršaj na Aaronu Ramseyju načinio Ryan Shawcross, dobio crveni karton i potom se, vidjevši što je učinio mladom nogometašu Arsenala - rasplakao.

Strašne scene na Britanniji podsjetile su na traumu Eduarda da Silve iz susreta s Birminghamom, a prema licima i reakcijama nogometaša obiju momčadi, ozljeda Ramseyja spada u one najteže. Britanske televizijske postaje zbog težine prekršaja i ozljede koja je uslijedila nisu emitirale ponovljene snimke, baš kao u slučaju Eduardove ozljede iz ogleda na St. Andrewsu.

Informacije iz Stokea još uvijek dolaze na kapaljku i konkretnih vijesti o prirodi ozljede, naravno, još uvijek nema, no prema svemu sudeći mladom Topniku, kojega od milja zovu Rambo, slomljena je noga i predstoji mu agonija oporavka kakvu je prošao i naš Eduardo.

Što se utakmice tiče, Arsenal je na kraju smogao snage u vremenu nakon ozljede Ramseyja postići još dva pogotka i doći do pobjede koju će nesumnjivo posvetiti svom suigraču. Naš Eduardo u igru je ušao tek u 83. minuti, no u preostalih sedam minuta i još sedam minuta sudačke nadoknade nije se upisao u strijelce.

Domaći su Topnicima od prve minute ponovno stvarali puno problema ubačajima rukom Roryja Delapa, a već u osmoj minuti nakon jednog takvog loptu je u mrežu Manuela Almunije poslao Danny Pugh. Za goste je u 32. minuti izjednačio Nicklas Bendtner, koji je nakon ubačaja Cesca Fabregasa glavom svladao Thomasa Sorensena.

U prvoj minuti sudačke nadoknade rukom je u šesnaestercu domaćih igrao Pugh, a sudac pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Fabregas, nakon čega je triput rukom potapšao svoj gležanj, što je očita posveta pogotka nesretnom Ramseyju. Konačnih 3:1 u samoj je završnici postavio Thomas Vermaelen.

sportnet.hr/Marin Vuković