Što prije predložiti rješenja prihvatljiva za sve strane

nogometni savez BIH, UEFA, natjecanje, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, FK Željzničar, Premijer liga BiH, BIH, nogomet, NS BIH, kazne
Ovo je danas Srni nakon sastanka dvije delegacije rekao generalni tajnik FS RS Rodoljub Petković.

Petković je istakao da je delegacija Nogometnog saveza RS članove Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH upoznala o svojim stavovima i svim onim što se događalo u proteklih devet godina od kad postoji Nogometni savez BiH u ovakvom obliku.

On je naglasio da je očito da članovi Komiteta nisu bili upoznati o brojnim podacima i informacijama koje su im danas prezentirane i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su članovi Komiteta na čelu sa Ivicom Osimom shvatili njihove prijedloge i sugestije na vrlo korektan i profesionalan način.

UEFA i FIFA su 1. travnja uvele sankcije Nogometnom savezu BiH, jer nije usvojen novi statut koji bi ispunjavao minimalne standarde eurpske, odnosno Svjetske nogometne federacije.

Na sastanku predstavnika FIFA i UEFA u Beču 18. travnja imenovan je Komitet za normalizaciju stanja u Nogometnom savezu BiH kojeg čine Ivica Osim, Darko Ljubojević, Elvedin Begić, Ivan Beus, Dragan Kulina i Sead Kajtaz.

Na sastanku u Beču je zaključeno da postoji mogućnost da Izvršni komitet FIFA 1. lipnja ukine sankcije u slučaju usvajanja novog statuta, ali da će u suprotnom suspenzija biti produžena do Kongresa FIFA-e 2012. godine.

Srna