Stjepan Lončar: Imamo vrijednost za 3. pretkolo Europske lige

aberdeen - siroki brijeg 1-1

... mostarsku zračnu luku Škote "tresnuti" visokih 35 - 36 stupnjeva, piše Večernji list BiH.

- Temperaturne su razlike hendikep, ali ne toliki da će one biti odlučujuće za rezultat. Ipak, Škotima neće biti lako na ovoj vrućini. Ali, o konačnom će ishodu odlučiti spremnost, znanje, želja, pomoć s tribina... Ne treba sumnjati hoćemo li dati sve od sebe. Naravno da hoćemo, kaže čvrsti "srednjak" Stjepan Lončar, koji je u prvoj utakmici puno "špartao" između dva šesnaesterca, "sjekao" napade Aberdeena i bio opasan u igri prema naprijed. Jednom i u prigodi za postići pogodak:

- Bio sam, ali Ivan Krstanović bio je u još boljoj situaciji pa sam mu gurnuo loptu. Njega je netko od domaćih "pokosio". Je li bio jedanaesterac nisam siguran, pitajte Krstanovića.

A dvometraš (ustvari, visok "samo" 196 cm) iz Tomislavgrada pokazao nam je krvavi, 6 - 7 cm dugački trag krampona na članku desne noge i požalio nam se na svoj način:

- Škot me propisno razvalio. Jedanaesterac je bio kao suza, ali sudac je samo odmahnuo rukom. Imam dojam da ne bi svirao niti da mi je potpuno otkinuo nogu...

Gosti su javili da zbog nešto kasnijeg dolaska u Hercegovinu sinoć po slijetanju neće obaviti ranije najavljeni trening na Pecari u vrijeme utakmice u četvrtak (20.45).

Domaći marljivo rade na Blatu pod zapovjedništvom trenera Gorana Sablića.

- Radimo ozbiljno, radimo "sve u šesnaest"! Moramo tako jer cilj je samo jedan: 3. pretkolo. Svi smo kao jedan, siguran sam da ćemo odigrati bar kao na Pittordie stadionu u Aberdeenu. Šteta bi bila ne iskoristiti prigodu nakon onako dobre igre i 1:1 rezultata u Škotskoj, kaže Stjepan Lončar.

Nešto tijekom srijede, nešto u četvrtak na dan utakmice, Široki će preplaviti gostujući navijači, njih najmanje 500. Ulaznice idu kao nikada, nismo sigurni da će svi zainteresirani uspjeti nabaviti dragocjene papiriće. Ostaje im gledati prijenos na Arena sportu.