Štimac za Švicarsku pozvao Maloču, Vukušića i Kovačića

- Nadam se kvalitetnoj suradnji, imat ćete otvorenost i pristupačnost s naše strane. Volio bih vam predstaviti naš novi stožer. Tu su Alen Bokšić, Kruno Jurčić, Igor Tudor i Tomislav Rogić, koji će biti zadužen za vratare. Doktor Nemec ostat će šef struke, a on će izabrati svoje pomoćnike. U stožer se vraća fizioterapeut Tomislav Vrbnjak koji se vraća nakon deset godina pauze, kazao je Štimac.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja Štimac je otkrio i sastav koji će konkurirati za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske: Pletikosa, Subašić, Srna, Strinić, Ćorluka, Vida, Schifo, Maloča, Pranjić, Knežević, Modrić, Rakitić, Perišić, Kranjčar, Badelj, Vukojević, Iličević, Kovačić, Olić, Eduardo, Mandžukić, Jelavić i Vukušić.

- Ovim putem volio bih se zahvaliti bivšem stožeru na onome što nam je ostavio i čestitam im na jako dobrom startu u ruskom prvenstvu. Također hvala navijačima na dosadašnjoj podršci, nadamo se istoj u najtežoj kvalifikacijskoj skupini do sada, rekao je novi izbornik.

Na pitanje Sammira izbornik je odgovorio:

- Sammir je veliki potencijal i sigurno najblji igač u domaćem prvenstvu, ali na njemu ostaje hoće li zaraditi taj poziv, to sam mu i sam rekao, kazao je Štimac

Maloča i Knežević?

- Problem na stoperima očigledan. Pokušat ćemo problem riješiti s Kneževićem koji je vrlo iskusan, ali i Maločom, koji je vrlo brz igrač i čija bi nam brzina mogla biti od velike koristi. Isprobat ćemo ga u Splitu i vidjeti koliko on može, kazao je.

Izvor: Jutarnji.hr