Štimac vraća Hrvatima vjeru u nogomet, može li vratiti i navijače na tribine?

Međutim, izbornik je svojom čvrstom naravi i jasnim stavom uspio ono što već dugo nitko nije - vratio vjeru u hrvatsku nogometnu reprezentaciju i ono što je najvažnije - vratio navijače na tribine.

Autor: Domagoj Vušak Photo:hercegovina.info

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Igor Štimac, ugodno je iznenadio hrvatsku javnost kada je za utakmicu Hrvatske i Južne Koreje objavio kako se na popisu kandidata pronašao i Mladen Petrić, nekad jedan od najboljih napadača reprezentacije.

- Bit će to zgodna prilika za njega obzirom da igra na stadionu Fulhama. Znamo njegove kapacitete, konkurirat će za određenu minutažu, izjavio je Štimac na prvoj ovogodišnjoj press konferenciji.

Podsjetimo, utakmica Hrvatske i Južne Koreje odigrat će se 6. veljače u Londonu, na stadion Craven Cottage, inače domu Petričevog Fulhama.

Pozvani su Kovačić, Andrijašević i Ademi

Izbornik se još jednom pouzdao u hrvatsku mladost, te pozvao dvojicu igrača Dinama, Matea Kovačića i Arijana Ademija, te mladog veznjaka Hajduka, Franka Andrijaševića.

Iako će se popis skratiti za čak sedam igrača, velika je stvar što je mlade igrače već sada priključio reprezentativnim treninzima koji će im sigurno pomoći u stjecanju potrebnog iskustva, ali i samopouzdanja.

Predstavljen novi tandem reprezentacije do 21 godine - braća Kovač

Još jedan hvalevrijedan potez HNS-a i Igora Štimca je dovođenje braće Kovač na funkciju izbornika mlade hrvatske nogometne reprezentacije.

Puno je mladih igrača koji su već sada sposobni igrati u A reprezentaciji, no zbog količine odličnih igrača jednostavno moraju ići stepenicu po stepenicu. A prva od njih je U21 reprezentacija, koja je brusilica dragulja. Na čelu s beskompromisnom i discipliniranom braćom Kovač ona će biti baš takva.

I navijači su prepoznali rad Igora Štimca i njegovog stožera pa se po raznim forumima i portalima mogu pročitati komentari zadovoljnih hrvatskih navijača koji su, iako u početku osporavali Štimca, dali punu podršku izborniku na njegovim, kako kažu, logičkim potezima.

Komentar koji nam je posebno zapeo za oko, a mogao bi opisati mišljenje većine navijača hrvatske reprezentacije jest:

- Igor Štimac je nepogrešiv dosad, sjajno igramo, a iskreno se nadam da dolaze bolji dani i za našu mladu 'repku' (U21), jer ovo sa Šuškom je bila čista katastrofa.

Hrvatska reprezentacija krenula je slabo, prva utakmica protiv Makedonije nije izgledala dobro, a već su tada gotovo svi smjenjivali Štimca. Međutim, izbornik je svojom čvrstom naravi i jasnim stavom uspio ono što već dugo nitko nije - vratio vjeru u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a vjerujemo da će vratiti i navijače na tribine.