Štimac skratio popis za Južnu Koreju, otpali igrači s novim klubovima

Hrvatska 6. veljače igra prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Južne Koreje što će Igoru Štimcu poslužiti kao priprema za možda i najvažniji susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, onaj protiv Srbije na Maksimiru u ožujku.

Izbornik je najprije za utakmicu koja će se odigrati na stadionu Fulhama u Londonu pozvao 26 igrača, ali je ipak skratio taj popis. Odlučio je poštediti igrače koji su ove zime promijenili klubove kako bi dobili nešto vremena za prilagodbu u novim sredinama.

Na Craven Cottageu stoga neće biti ni Matea Kovačića koji je prije par dana potpisao ugovor s milanskim Interom. Štimac ga je odlučio ostaviti u klubu kako bi se bolje snašao tako da će morati još pričekati na službeni debi u kockastom dresu.

Poštedu su dobili i Josip Radošević, Domagoj Vida i Ivan Perišić. Radošević je kompletirao posudbu u Napoli, Vida je još ranije prodan u Dynamo Kijev, a Perišić je zamijenio dortmundsku Borussiju Wolfsburgom.

Osim četvorice igrača s novim klubovima, u glavni grad Velike Britanije neće putovati niti kapetan Hajduka Mario Maloča koji još uvijek nije zaliječio ozljedu, a otpao je i Nikola Kalinić. U napadačkoj liniji ima dosta rješenja, a Štimac protiv Južne Koreje želi provjeriti Mladena Petrića, povratnika u reprezentaciju koji i inače igra na Craven Cottageu u dresu Fulhama.

Piše:
Josip Piršljin

hrsport.net