Štimac se napokon oglasio; evo što je rekao!

izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, belgija, maksimir, Hrvatska, Igor Štimac, Igor Štimac, Hrvatska, sport, kvalifikacije, nogomet
No indikativna je bila njegova izjava prije nekoliko dana: 'Ako odem ja, sljedeći će biti Davor, pa onda Zdravko...'

Iako su mu mnogi zamjerali lošu taktiku, česte promjene u igračkom kadru pa i sustavu na terenu, Igor Štimac nakon svih događaja u posljednjih 48 sati, pokazao je da je ipak odličan taktičar. Naime, prvo je nakon utakmice protiv Škotske i drugog uzastopnog poraza, odnosno trećeg u posljednje četiri kvalifikacijske utakmice, rekao da će 'Izvršnom odboru i Davoru Šukeru podnijeti ostavku te vidjeti stoji li IO iza njega', da bi nakon toga ipak svoju ostavku ostavio 'zapakiranu', bez da ju je prezentirao čelnim ljudima Saveza.

Vjerojatno očekujući da baš kao i nakon poraza od Belgije, kada su navijači u Maksimiru skandirali 'Štimac, odlazi', Šuker kaže: 'Štimac ima puno povjerenje i ostaje na čelu reprezentacije.' U isto to vrijeme Štimac je pred kamerama izjavio: 'Ako odem ja, sljedeći će biti Davor, pa onda Zdravko...' potvrdivši da nečim ipak 'drži u šaci' i Davora Šukera i Zdravka Mamića.

Naravno, nakon smjene i imenovanja Nike Kovača za njegova nasljednika, Igor Štimac je baš zbog svih tih najava postao jako tražen. I ne samo zbog njih, već da nam kaže i tko je sve radio protiv njega, zašto je u reprezentaciju pozivan Sammir i Alen Halilović, koji su to 'protuhrvatski mediji' radili protiv njega...

Nakon što je u srijedu izbjegavao medije, u četvrtak smo imali sreće te čuli - vrlo intrigantan odgovor.

'Neću govoriti ništa dok ne čujem tko će što reći. A tada ću se obratiti hrvatskoj javnosti...' rekao je za tportal.hr Igor Štimac.