Štimac: Ova generacija može osvojiti naslov svjetskog prvaka

Štimac je na konferenciji za novinare izjavio je kako je prije početka susreta rekao igračima da ova generacija može otići do samoga kraja i postati svjetski prvak.

Ako ne uspiju, ja ću biti kriv", kazao je Štimac.

"Puno teže mi je bilo protiv Makedonije u Zagrebu i protiv Švicarske u Splitu prošle godine kada nikome nisam smio okrenuti leđa, jer bi mi se u njih zabilo 100 noževa. Ponosam sam što smo u kratkom vremenu napravili za reprezentaciju, a hrvatska ljubav prema reprezentaciji pokazana je večeras", dodao je Štimac.

Na pitanje je li ga Mihajlović u ičemu iznenadio, Štimac je odgovorio kako četiri mjeseca prati sve srpske igrače, te da bi napravio isto što i Mihajlović jer bi u suprotnom Hrvatska lakše stigla do pobjede.

Štimac je i poručio srpskim novonarima da Sinišu Mihajlovića ne mogu suditi na osnovu jedne utakmice, jer se odlučio na pomlađivanje momčadi, a to košta. Na pitanje novinara iz Beograda hoće li i hrvatski reprezentativci u rujnu pljeskati srpskoj himni kao što su srpski večeras pljeskali hrvatskoj, Štimac je rekao da neće jer ne želi mijenjati uobičajeni ritual pozdrava kojega naši reprezentativci imaju uoči svake utakmice koji je uvijek bio u skladu 'fair-playa' i bontona.

Štimac je najavio kako će u utorak protiv Walesa uvesti tri nova igrača.

Srpski izbornik Siniša Mihajlović kazao je na konferenciji za novinare da neće podnijeti ostavku, te da jedino Nogometni savez Srbije može odlučiti o njegovoj sudbini.

"Nastavljam svoj rad i ne pomišljam na ostavku, jedino ako tako odluči Savez. Pritisak javnosti mi nije problem, važno je samo da igrači nemaju pritisak jer niti javnost niti novinari nisu vjerovali u njih. Nažalost, naš bodovni zaostatak je velik i teško će biti doći do drugog mjesta u skupini. Idemo dalje, za četiri dana imamo utakmicu sa Škotskom", kazao je Mihajlović, koji je nastavio:

"Nisam zadovoljan rezultatom, ali sam zadovoljan svime ostalim. Ja sam podmladio ekipu, tu ne tražim alibi i ne odustajem od svog puta. Preuzimam odgovornost", izjavio je Mihajlović koji je istakao korektnost igrača.

"Igrači obje momčadi su svojim ponašanjem na terenu dali pravi primjer, a ozračje je bilo pravo nogometno s punim stadionom. Ovakve utakmice bih volio igrati svakih sedam dana", zaključio je srpski izbornik.

Fena