Štimac: Očekujem pobjedu u Beogradu

Hrvatski strateg je za utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za SP 2014. koja će se 6. rujna igrati u Beogradu te za prijateljski ogled protiv Južne Koreje u Seulu četiri dana kasnije pozvao 25 igrača, dok su još četvorica dobila predpozive.
"Raduje me što su svi kandidati standardni u svojim klubovima što se do sad nije često događalo", dodao je hrvatski strateg, te nastavio: "Srbija je pravi respektabilni protivnik koji će maksimalno motivirati naše igrače. Neću morati trošiti vrijeme na motivaciju, već se koncentrirati na taktiku."

Hrvatska se uoči gostovanja u Beogradu nalazi na drugom mjestu skupine A sa 16 bodova, tri manje od vodeće Belgije, dok je Srbija treća sa sedam bodova.
"Bez obzira na domaći poraz od Škotske, mi smo još uvijek u korak s ostvarenjem našeg cilja, a to je plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu".

Do gostovanja u Beogradu još su dva tjedna, no tenzije polako rastu. Štimac je svjestan kakva će atmosfera dočekati ‘vatrene' na stadionu Crvene zvezde."Nije nam bilo lako igrati niti pred domaćom publikom, osim u Osijeku. U Beogradu barem znamo što nas čeka. Nećemo se obazirati na uvrede s tribina već se koncentrirati na utakmicu", dodao je.

Štimac se još jednom osvrnuo i na prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna u kojoj je naša reprezentacija teškom mukom slavila 3-2.
"Više puta sam to rekao, no vi me ne slušate. Prijateljske utakmice mi nisu bitne za nabijanje statistike, već kako bi isprobao kandidate. Ne mogu od Modrića, Mandžukića i ostalih naših zvijezda tražiti da se bacaju na glavu protiv Lihtenštajna."

Hrvatski izbornik je kratko prokomentirao i domaći poraz Dinama od bečke Austrije (0-2) u prvoj utakmici završne runde kvalifikacija za Ligu prvaka, ali i mogućnost da se Krunoslav Jurčić vrati u tabor reprezentacije nakon što je u Dinamu dobio otkaz.

"Reprezentacija nije korzo. Kruno je izabrao svoj put i nema mogućnosti za povratak u reprezentaciju. Što se tiče utakmice, Austrija nije imala pravu priliku do prvog gola. No, to je nogomet i puno je puta viđeno. Želio bih naglasiti kako me oduševila atmosfera i kulturno navijanje bez baklji i uvreda", zaključio je hrvatski strateg.

Hina