FOTO   Štimac novi trener Zagreba

Igor Štimac

Novi strateg će danas u 20.30 odraditi prvi trening s novom momčadi, dok će u subotu debitirati na Poljudu protiv Hajduka.

Štimac je preuzeo momčad od Luke Pavlovića u teškoj situaciji: Zagreb je sedam kola Hnl-a upisao sedam pobjeda i najlošija je momčad lige.

Štimac je nakon igračke karijere bio trener Hajduka i Cibalije, dok je prošle godine bio na čelu Udruge prvoligaša. S Bijelima je 2005. osvojio prvenstvo nakon što je klupu preuzeo od Bake Sliškovića, dok je finale Kupa izgubio od Rijeke. Kao trener Cibalije je 2006. spasio klub od ispadanja iz lige.

U igračkoj karijeri igrao je Hajduk, Cadiz, Derby County i West Ham, za reprezentaciju je odigrao 53 utakmice i zabio dva gola. 1998. se okitio broncom sa Svjetskog prvenstva.

Jutros se Štimac pojavio u Veslačkoj, pale su i prve izjave...

"Imam malo prijatelja u životu, ali učinit ću sve da ih sačuvam. Dražen Medić je jedan od njih i nisam ga mogao odbiti."

Zagreb ima kvalitetu, tvrdi Štimac, koja nije proporcionalna rezulatima kluba.

"Ne mogu obećati rezultate, jer promjene se ne događaju preko noći. No, dat ću sve od sebe da promijenim situaciju. U prvih tjedan dana očekujem šok u svlačionici. Na kraju sezone podvući ćemo crtu i vidjeti što smo napravili."

index.hr