Štimac: Mamić je ponovo pokazao za koga nema mjesta u našem nogometu

Sedam instancija

- Ima sedam instancija, a prva je Ured za upravu Grada Zagreba. Nema šanse da Skupština ne bude poništena. Uvjeren sam u to, pravna bitka završit će u našu korist. Već su poduzeti prvi koraci, u stvari pravna bitka je u tijeku i ona će utvrditi nelegitimnost izborne skupštine HNS-a - kazao je Štimac, koji neumorno ponavlja svoju istinu o izboru za predsjednika HNS-a.

Neće to ići tako brzo.

- Proteći će neko vrijeme, dok se ne utvrdi stvarno stanje i ne dogode pravne posljedice trebat će mjesec do mjesec i pol dana - kazao je Štimac.

Nisam umoran

Kaže da se nije umorio od svega i da neće odustati.

- Nemam pravo biti umoran, tek me sad čeka puno posla. Nikad nisam bio spremniji i angažiraniji. Svi smo, cjelokupna javnost, svjesni da sam na skupštini razotkrio sve ono što je ustroj u HNS-u, tko je tko u hrvatskom nogometu - kazao je Štimac.

S terena, kaže, dobiva pozitivne reakcije. I to, tvrdi Štimac, i od onih koji su bili za Markovića.

- Radujem se odjecima s terena, moj program dobiva punu potporu i simpatije i onih koji su bili na suprotnoj strani. I to mi daje energiju da nastavim u ovome što se zove čišćenje kuće hrvatskog nogometa od svih nepravilnosti - kazao je Štimac.

Nije to rekao, ali jasno je po njegovim istupima da sebe vidi kao predsjednika HNS-a.

- Bio sam spreman preuzeti velike obveze, potpuno se uhvatiti ukoštac s poslom. I vjerujte, nisam odustao od toga, odlučniji sam i uporniji nego što sam bio prigodom ulaska u predsjedničku kampanju. Kroz sve što se događalo istina je izašla na vidjelo, važno je da sada javnost zna tko je tko u hrvatskom nogometu - kaže Štimac.

Zdravkom Mamićem, koji je već u nekom drugom filmu, nije se previše bavio. Pozvao je policiju da utvrdi njegove riječi o pištoljima i prijetnjama u liftu hotela "Westin".

- Maske su pale, pali su zastori. I ovaj posljednji incident u Maksimiru jasno kazuje za koga treba biti mjesta u hrvatskom nogometu, a za koga više ne bi trebalo biti mjesta - zaključio je Štimac.

Blagdane će Štimac provesti s obitelji u Metkoviću, potom će na kraći odmor, a onda opet u boj.

Preuzeto sa www.vecernji.hr