Stevo Nikolić: Znam koliko vrijedim i da će golovi doći

stevo nikolić
Dakle, jasno je da se radi o dokazanom strijelcu, još više kada se zna da je redovito zabijao i u drugom klubovima s kojima je osvajao naslove prvaka, zbog čega još više čudi njegova nestvarno loša statistika kada su pripremne utakmice u pitanju. Naime, Mišo Krstičević još uvijek čeka kako bi vidio njegov prvijenac, a još je zanimljivije da su ovo već treće pripreme u kojima 30-godišnji napadač ne uspijeva zabiti, jer smo njegovom golgeterskom postu svjedočili i prije godinu dana, ali i ljetos.

- Nemam objašnjenje zašto ne zabijam u pripremama, govori Nikolić na startu razgovora.

- Bilo bi najlakše sada reći da su pripremne utakmice manje važne od službenih, ali bez obzira što je to činjenica, takav sam karakter da u svakoj utakmici želim biti strijelac i pomoći svojoj momčadi, nevažno je li u pitanju trening utakmica, pripremni ogled ili službeni meč, nastavlja Nikolić.

Iako odavno nije bio strijelac, Nikolić tvrdi kako se golgeterski post ne odražava na njegovo samopouzdanje.

- Previše sam iskusan i to me ne može pokolebati. Znam koliko vrijedim i da će golovi doći.

Iza igrača koji je u BiH osvajao naslove prvaka s Modričom, Borcem i Zrinjskim je trideset službenih utakmica u dresu s lentom, a u njima je mreže protivnika tresao šesnaest puta. Najviše će se pamtiti ona dva u antologijskom preokretu protiv Širokog Brijega (3:2), a navijačima se uvukao pod kožu i zbog golova Željezničaru (2:0) na Grbavici, Veležu (2:0) u mostarskom derbiju...Upravo zbog toga njegova trenutačna suša nikoga ne zabrinjava, iako bi Krstičević sigurno bio sretniji da je Nikolić već sada u prepoznatljivoj formi.

- Svi jedva čekamo da krene prvenstvo, jer je ova stanka zaista preduga. Iza nas je više od mjesec dana rada, a prije toga smo mjesec i pol dana odmarali čekajući pripreme. Siguran sam da ćemo spremni dočekati proljetni start te da ćemo već protiv Slavije pokazati koliko smo kvalitetno radili u pripremama.

Zanimljivo, iako Krstičević još uvijek čeka da proradi njegov prvi napadač, Nikolić svejedno vjeruje kako će na proljeće biti učinkovitiji nego što je to bio slučaj kroz prošlu godinu.

- Novi trener sa sobom je donio novi stil igre. Sada smo puno agresivniji, a kako nam je igra puno okomitija, uvjeren sam kako ćemo, s obzirom na kvalitetu koju posjedujemo, stvarati više prilika, zbog čega bi nama napadačima trebalo biti lakše. Naravno, ne može se očekivati da sve profunkcionira preko noći, ali ja sam optimist.

Da iz Nikolića zrači optimizmom, nije ništa novo, tako da ne čudi kada u takvom tonu priča i o borbi za titulu.

- Široki Brijeg i Sarajevo također žele prvo mjesto, ali naš cilj mora biti zadržati naslov prvaka u Mostaru te od prve utakmice na proljeće moramo potvrđivati kako su naše ambicije opet najveće moguće. Mi smo aktualni prvaci i tako se moramo ponašati. Maksimalno respektiramo konkurente, ali i oni moraju nas respektirati, zaključio je Nikolić.

Dnevni list