Stevo Nikolić: U 2015. godini želim osvojiti dvostruku krunu

Zrinjski Velež

Povratak profesionalnim obvezama Stevo Nikolić čeka u Beogradu, gdje se 30-godišnji napadač Zrinjskog skrasio, iako u glavnom gradu Srbije nije rođen.
- Rođen sam u Šamcu u kojem sam proveo djetinjstvo, ali adresa mi je ipak u Beogradu, gdje se i vidim nakon završetka karijere, govori Nikolić na startu razgovora.

- U Beograd sam se doselio kao 14-godišnjak i u tom gradu sam bio do svoje devetnaeste godine, odnosno sve do odlaska u Modriču. Nakon toga sam promijenio nekoliko klubova, ali sam se uvijek vraćao u taj grad koji mi se uvukao pod kožu, s obzirom da nudi toliko toga. Supruga mi je također Beograđanka, tako da je logično da svoju budućnost vidim u Beogradu. Istina, Šamac će uvijek biti moj rodni grad, tamo mi i danas žive roditelji i uvijek rado odem na nekoliko dana, ali Beograd je ipak Beograd, nastavlja Nikolić.

Srbijanska prijestolnica za Nikolića i njegovu obitelj je grad u kojem će provesti budućnost, no već godinu dana on je stanovnik Mostara.
- Zaista mi je lijepo u Mostaru, možda i najljepše od svih gradova u kojima sam igrao profesionalni nogomet. Titule sam osvajao praktički sa svakim klubom, u svakom sam i zabijao, ali Mostar i Zrinjski su ipak nešto posebno. Uostalom, produljio sam ugovor do 2017. godine, a to je najbolja potvrda kako smo zadovoljni u Mostaru. S razlogom govorim u množini, jer više nisam u situaciji da gledam samo na sebe, jer je tu i obitelj.
Jasno, Nikolić ne zna znači li potpis na novi ugovor kako će još dvije i pol godine nositi dres s lentom.
- Nemoguće je tvrditi kako ću ugovor odraditi do kraja, ali isto tako je nemoguće tvrditi kako ću otići prije isteka. Jednostavno, sve je moguće. U svakom slučaju, prihvaćanjem novog ugovora sam pokazao kako sam sretan u Zrinjskom i da se u tom klubu vidim još neko vrijeme, a sada znači li to kako ću u Mostaru biti još šest mjeseci ili dvije i pol godine, zaista je nemoguće predvidjeti. Ukratko, sigurno ostajem do ljeta, a za poslije ćemo vidjeti.
Za njega je 2014. bila sjajna, jer dovoljno je samo reći kako je proljetos svojim golovima vukao Zrinjski prema tituli, dok je jesen zaključio na prvom mjestu liste strijelaca.

- Odlična godina, ali nadam se da će 2015. biti još uspješnija. Po prirodi sam takav da uvijek težim višem, boljem...Nisam takav samo kada je u pitanju nogomet, nego i privatni život. Primjerice, moja očekivanja od 2015. su osvajanje dvostruke krune, jer to je ono što mi nedostaje u BiH.
Kada je godina na izmaku u pitanju, Nikolić ne želi žaliti za propuštenim prilikama.
- Normalno da je godina mogla biti još bolja. Prošle sezone smo mogli osvojiti Kup, ove jesenski naslov, sigurno smo mogli nešto više napraviti i protiv Maribora u Europi... Ipak, nema smisla žaliti za stvarima koje su iza nas, nego gledati naprijed i pokušati iskoristiti nove prilike za koje se možemo izboriti. Primjerice, svako malo se sjetim propuštenog kaznenog udarca protiv Širokog Brijega (0:0, nap.a.), ali nemam ništa o toga da žalim za tim. Važnije od toga jest vjerovati da će se to negdje vratiti kada bude još potrebnije.
Nikolić je uvjeren kako Zrinjski može obraniti titulu, usprkos činjenici što je prvak jesen zaključio iza Širokog Brijega i Sarajeva.

- Naravno kako vjerujem, ne samo u obranu naslova, nego i u osvajanje Kupa.
Glavnim konkurentima očekivano vidi klubove koji su trenutačno ispred, iako ne želi otpisivati niti ostale.
- Široki Brijeg i Sarajevo vidim kao najveće konkurente, ali tu su i Željezničar, Olimpic... Nijedan klub ne treba podcjenjivati, ali nijedan niti precjenjivati.
Napadač Zrinjskog velike nade polaže u start jeseni.
- Svaka od petnaest utakmica će se igrati za tri boda, ali start će biti jako važan. Ako bismo krenuli onako kako želimo, odnosno furiozno s nekoliko pobjeda, uhvatili bismo potrebni zalet, a to bi mogao biti ključ, zaključio je Nikolić.

Svako priznanje je lijepo

Premierligaški treneri Stevu Nikolića su stavili na drugo mjesto u izboru najboljih igrača jeseni, odmah iza veznjaka Širokog Brijega Wagnera, što je dodatna potvrda da je golgeter Plemića najbolji napadač Premier lige.
- Svako priznanje je lijepo i puni samopouzdanjem, ali momčad je najvažnija, govori Nikolić.

Usprkos odličnoj formi, Safet Sušić nije zvao Stevu Nikolića niti u trenutku kada na raspolaganju nije imao nijednog od pozvanih napadača, ali možda se nešto promijeni sada kada je kormilo A reprezentacije preuzeo Mehmed Baždarević. Nikolić je, pak, dosta realan po tom pitanju.
- Treba vidjeti kako će novi izbornik gledati Premier ligu. Ne želim isključiti mogućnost da bih mogao dobiti poziv, ali neću biti razočaran niti ako ne dođe. Zna se koji igrači su prvi izbor, izjavio je Nikolić.

Dnevni list