FOTO/VIDEO  Srna najbrži igrač SP-a, i Perišić pretekao Robbena

Darijo Srna, Prema FIFA-inoj statistici, arjen robben, nogomet, FIFA, SP u Brazilu, nogomet, Hrvatska nogometna reprezentacija, AZERBAJDŽAN, Darijo Srna, donacija, srce, mandarine, Hrvati, izbor, nogometaši, Darijo Srna, Vatreni, Hrvatska zemlja, HNS, Darijo Srna, Darijo Srna, uzeir srna, Darijo Srna, Hrvatska zemlja, Darijo Srna, Darijo Srna, kapetan vatrenih

Srna je na utakmici u prašumskom Manausu napravio sprint od 32.98 kilometara na sat.

Prema statistici FIFA-e, to je brže od sprinta Arjena Robbena prilikom postizanja petog gola na utakmici sa Španjolskom (5:1) kada je Nizozemcu izmjerena brzina od 31 kilometra na sat.

Srna je tako iznenadio sve, posebno jer se radi o tridesetdvogodišnjaku, a utakmica s Kamerunom se igrala u neljudskim uvjetima u Manausu.

Tijekom utakmice u srcu Amazonije posebno se istaknuo Ivan Perišić. Sportski portal Goal.com proglasio ga je najboljim igračem susreta. U obrazloženju stoji da se ubio trčanjem za momčad i odlučio utakmicu, najprije asistencijom Ivici Oliću, a zatim i pogotkom za 2:0.

Prema FIFA-inoj statistici, Perišić je protiv Kameruna dosegnuo brzinu od 31.79 kilometara na sat.

Bez sumnje, Darijeva brzina će nam itekako dobro doći u ponedjeljak kada igramo "finale" protiv Meksika za prolaz u drugi krug natjecanja.