Srna na korak od Barcelone, odšteta bi s bonusima dostigla i 6,5 milijuna eura

Dario Srna
Naime kako se piše po Barceloni dva su se kluba, Barcelona i Šahtar, dogovorili oko transfera, ostale su samo nijanse. Navodno bi cijeli transfer iznosio četiri milijuna eura, a uz neke ugovorene bonuse poput osvajanja Barcelonine Lige prvaka i Srninih 50 posto nastupa cijeli bi se transfer popeo do 6,5 milijuna eura. Ugovor bi bio potpisan na 18 mjeseci. Inicijalno je Šahtar tražio okrugli deset milijuna eura.

Problem oko ranijeg potpisa ugovora je bio u činjenici da je Luis Enrique želio da Srna potpiše na šest mjeseci, dok su bivši kapetan Hrvatske i Šahtara želio čvršći ugovor od 1,5 godine.

Kako je 'blaugrana' u problemu sa desnim braničima jer niti Sergio Roberto niti Aleix Vidal nisu baš se pokazala kao najbolje rješenje, Srna se pokazao kako idealan igrač s obzirom na iskustvo i znanje. U tom razdoblju se nadaju u Barceloni da će naći i trajnoj rješenje sa deficitarnu poziciju.

Ostalo je dakle tek finalizirati potpis ugovor i predstaviti Srnu na Camp nou, kako bi odmah mogao nastupiti u siječnju u Primeri.

SD