Sretno Sir Dragane

Dragan Jović

Njegove kratke riječi nakon loše utakmice bile su : "Osjećam se odgovornim za izvedbe momčadi koju je sam selektirao", te je dao neopozivu ostavku na dužnost.

Ovo je bio moralan potez čovjeka koji je za vrijeme svoje ere u našem klubu donio titulu prvaka Premier lige BiH i naslov pobjednika Kupa BiH, ali i čovjeka koji je sa momčadi napravio iskorak u Europskoj ligi. Trener koji je u mostarskoj "čaršiji" hvaljen i osporavan od sinoć je bivši, a ostat će zlatnim slovima zapisan u povijesti našeg kluba.

Koliko je ili nije odgovoran za loše igre i rezultate (ukoliko su rezultati uopće loši, igra svakako jeste) prosudit će vrijeme, ali i laiku je jasno da krivce treba potražiti na više strana. Trener Jović osim zasluga za gore nabrojano sa svojim momcima donio nam je i prvu gostujuću pobjedu u Gradskom derbiju koja nam je donijela toliko sreće i radosti.

Oni koji ništa ne zamjeraju Draganu su svakako Ultrasi koji su nebrojeno puta pokazali svoju privrženost prema svom treneru. Nisu ni sinoć Ultrasi imali zamjerki na trenera i ispratili su svoje nogometaše sa terena onako kako samo oni znaju pjesmom Zrinjskom.

Oni drugi dežurni kritičari su sinoć vjerojatno bili ili na Poljudu ili duboko zavaljeni u svoje fotelje daleko od stadiona na kome se pojavilo jedva nekoliko stotina gledatelja. Termin zakazan za sinoć je bila prava podloga za lošu igru i rezultat, i slika je i prilika Zrinjskog danas.

Nisam sinoć primijetio na stadionu sve one kvazi prijatelje Zrinjskog u novim dresovima dobivenim ispod ruke od nekog prijatelja iz kluba, niti sam vidio silne likove kako se šepure unutar stadiona sa akreditacijama onako kako su to radili na euro utakmicama. Takvi su sinoć bili daleko od stadiona i daleko od zbilje koja nas interesira. Ovo što pišem nije nikakva priča o nekome, niti je priča koja će nekoga optužiti ili braniti. Mostar je mali grad da bi se nešto u njemu zataškalo i sakrilo, pa će tako ubrzo biti i sa svom ovom pričom.

Imao je Jović krivih poteza koliko hoćete, ali je pitanje koliko je mogao uticati na njih. Njegova era prošla i ubrzo će biti samo jedno od imena u povijesti pisanoj od daleke 1905 godine pa sve do današnjih dana. U toj povijesti ostat će zauvijek zapisano ime Dragana Jovića kao čovjeka koji je momčad digao na veću razinu. To mu ne može nitko osporiti jer rezultati koje je postigao sa Plemićima idu njemu u prilog.

Ništa nego na kraju sretan put Dragane ma kuda da on vodio. Trenerski kruh sa sedam kora je teško breme za sve koji se bave sa tim poslom koji uključuje spremljene kofere u kutu hodnika za ovakve slučajeve. Hvala za sve ove godine Sir Dragane kada si sa nama dijelio dobro i zlo...

zrinjski.info