FOTO  Sretno Cibalijo i dođi nam opet

Stadion HŠK Zrinjski, HNK Cibalia, Memorijal Andrija Anković, Andrija Anković, Gabela, HNK Cibalia, HŠK Zrinjski, Andrija Anković, Vojnići, Ultrasi

Turnir u Gabeli doveo je nebesko plave u Hercegovinu gdje su uvijek rado viđeni gosti. Nažalost zbog loše finansijske situacije boravak ponosa Slavonije u Hercegovini sveo se na samo par dana.

U tih par dana odigrana je i utakmica sa Zrinjskim koja se dugo najavljivala i očekivala.  Utakmica je bila prava prijateljska, kako na terenu, tako i na tribinama stadiona u Gabeli gdje su Ultrasi sa obije strane bodrili svoje klubove. Utakmica je završila pobjedom Zrinjskog, ali da je bilo obrnuto ne bi bilo nezasluženo.

Drugog dana turnira Cibalia je u Međugorju pokazala svu svoju raskoš i svladala domaćina turnira rezultatom 5:0. Sve u svemu turnir u Gabeli pokazao se kao odlična prigoda stručnom stožeru vinkovčana da vide na koga mogu računati pred nastavak natjecanja u 2. HNL.

Sudeći po utakmicama u Hercegovini navijači Cibalije se s pravom mogu nadati da će njihovi ljubimci izboriti povratak u društvo najboljih. Cibalia, Viknovci i njihovi Ultrasi zaslužuju taj povratak više nego bilo tko u Hrvatskoj. Ultrasi su i ovaj puta bili uz svoj klub bez obzira što se radilo o turniru koji se igrao nekoliko stotina kilometara od njihovih Vinkovaca.
Ultrasi su se u Hercegovini družili i sa svojom braćom Ultrasima iz Mostara, i to je možda i najljepša priča sa ovog turnira. Pokal za treće mjesto na turniru nogometaši Cibalije nisu preuzeli zbog ranijeg povratka kući, ali je pokal u svoje Vinkovce odnijela obitelj Vojnić. Za kraj mi možemo konstatirati da je pravi pobjednik turnira njihov Stjepan koji je usprkos svemu stigao na turnir i gledao utakmicu svoje Cibalije i svog Zrinjskog.

Cibalijo mi ti želimo sreću u nastavku natjecanja i povratak u društvo najboljih. Isto tako veselimo se ponovnom susretu sa tobom, kao i sa tvojim Ultrasima i naravno sa našim prijateljima obitelji Vojnić.

HERCEGOVINA.info