Srbijanski mediji tvrde: Kad bi se barem igralo u Splitu, tamo bismo imali puno veće šanse!

... no svi znaju da momčad koju ima Siniša Mihajlović ipak nije to što publika, a i suparnik uvažavaju sa strahopoštovanjem.

Beogradska Politika otvorila je bolnu temu za ovdašnji sportski ego, ustvrđujući da srpski nogomet godinama već pati u nedostatku istinskih zvijezda kakve je nekada imao.

Uvijek su nam, govore, najveći asovi bili golgeteri i dirigenti, a danas takvih nema. Svaka čast Vidiću, Ivanoviću, Subotiću i Kolarovu, ali tko će dodati zadnji pas, tko će zabiti! Stoga i sve ankete među navijačima odišu nevelikim očekivanjima.

"Vidiću, Ivanoviću, Kolarovu, Subotiću dugujemo zahvalnost što još imamo s kime se ponositi pred svijetom, ali na njima je da spriječe suparnika i sve dok je to tako naša će se momčad znati braniti, ali ne i pobjeđivati", piše Politika pa konstatira da je to ujedno i odgovor na stalno pitanje posljednjih godina "kako to da protiv jakih igramo dobro, a protiv slabijih nam ne ide". Ali upravo u tom detalju i podgrijavaju nadu uoči utakmice u Maksimiru: "Hrvatska je bolja momčad, a protiv jakih igramo dobro jer se znamo braniti, zašto se iz Maksimira ne bismo vratili neporaženi?"

"Ah, da se bar igra u Splitu", zavapio je beogradski Sport. "Istina da bi u Dalmaciji naši nogometaši bili dočekani neprijateljskije nego u Zagrebu, ali tradicija hrvatskih nastupa na Poljudu kazuje da bi tamo imali kudikamo veće šanse za pobjedu."

Izvor: Jutarnji.hr